Kerala PSC Questions and Answers 137

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 137 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2721. I\'m ____ student.

Answer: a

2722. Lack of ---------- causes diabetes

Answer: nsulin

2723. The following device allows the user to add external components to a computer system

Answer: Ports/ system boards

2724. Zone day is observed on

Answer: 16th September

2725. State expenditure of 6 percent of G. D. P. was recommended by_

Answer: National Policy on Education (1986)

2726. Who among the following has been appointed New Chairman of the National Commission for Farmers?

Answer: Dr. M.S Swaminathan

2727. Who discovered pencillin?

Answer: Alexander Fleming

2728. Chairman of Kerala State IT mission ?

Answer: Chief minister

2729. A fathom is the unit of measurement of

Answer: Depth of water

2730. In cyber law terminology "DOS" means

Answer: Denial of Service

2731. -"Ustad Bismillah Khan" is related to

Answer: Shehnai

2732. On which of the following scales of temperature, the temperature is never negative:

Answer: Kelvin

2733. Which is the plural form of ‘alumna’

Answer: alumnae

2734. Who established the first printing Press in Kerala?

Answer: Benjamin Bailey

2735. The Shortcut key to start a new line without starting a new paragraph is

Answer: Shift + enter

2736. Micro-wave-diathermy duration for acute condition is

Answer: 5-10 min

2737. പഴശ്ശി കലാപം അടിച്ചമര്‍ത്തിയത്?

Answer: ആര്‍തര്‍ വെല്ലസ്ലി

2738. A touch pad responds to

Answer: pressure

2739. ഉത്തരായന രേഖയോടടുത്തുളള മെട്രോ പൊളിറ്റന്‍ നഗരം

Answer: കൊല്‍ക്കത്ത

2740. ഹിരാകുഡ് നദീതട പദ്ധതി ഏത് നദിയുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിരിക്കുന്നു?

Answer: മഹാനദി

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.