Kerala PSC Repeated Questions 124

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 124 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2461. ബുദ്ധൻ ജനിച്ചവർഷം

Answer: ബി. സി. 563

2462. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യത്തെ ബിയോസ്ഫിയർ റിസർവ്?

Answer: നീലഗിരി

2463. Who discovered the Law of Gravitation

Answer: Sir Isaac Newton

2464. Tarapore Committee was associated with :

Answer: Fuller Capital Account Convertibility

2465. ബാരോമീറ്റര്‍ കണ്ടുപിടിച്ചത് ആരാണ് ? *

Answer: ടോറിസെല്ലി

2466. .കപ്പല്‍ ജലത്തില്‍ പൊങ്ങിക്കിടക്കാന്‍ കാരണം ? *

Answer: പ്ലവക്ഷമ ബലം

2467. The word hilarious means:

Answer: Very funny

2468. Arun earns Rs.90 in 7 hours and Varun Rs.120 in 11 hours.The ration of their earnings is

Answer: 33:28

2469. The total number of nominated members in Parliament:

Answer: 14

2470. The opposite of 'artless' is

Answer: crafty

2471. Which state government has recently launched Livelihood Intervention and Facilitation of Entrepreneurship (LIFE)?

Answer: Meghalaya

2472. Wear on one side of tyre is due to:

Answer: Excessive camber

2473. .The passive form of”They have built a bridge”is

Answer: A bridge has been built by them

2474. ‘Beauty with brain’ is the motto of?

Answer: Miss Universe

2475. Atomic power plant works on the principle of

Answer: fission

2476. കേരളത്തിൽ കറുത്ത മണ്ണ ് കാണപ്പെടുന്ന പ്ര ദേശമേത്?

Answer: കുളത്തൂപ്പുഴ

2477. The idiom ‘Within an ace of’:

Answer: Very nearly

2478. Which Ministry has launched the health insurance scheme for BPL families namely Rashtriya Swasthya Bima Yojana (RSBY)?

Answer: Ministry of Labour &II Employment

2479. For his outstanding and selfless social activities, the people of Kerala honoured with the title 'Bharat Kesari', who is the leader?

Answer: Mannathu Padmanabhan

2480. The fair value of the share is the average of -------

Answer: Intrinsic value and Yield value

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.