PSC Questions and Answers in Malayalam 139

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 139 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2761. First referral unit for PHC is

Answer: CHC

2762. "A bridge was being built by them" . The active voice of the sentence is :

Answer: They were building a bridge

2763. ശ്രീനാരായണഗുരുദേവന്‍റെ ജന്മസ്ഥലം ഏതാണ്?

Answer: ചെന്പഴന്തി

2764. ഒന്നാം പഞ്ചവത്സര പദ്ധതി നിലവില്‍ വന്ന വര്‍ഷം ?

Answer: 1951

2765. വലത്തുനിന്നും ഇടത്തോട്ട് എഴുതുന്ന ലിപി ഏതാണ് ?

Answer: അറബി

2766. Who is the author of the book “The Light of Asia” ??

Answer: Edwin Arnold

2767. Capital : Interest; then Share?

Answer: Dividend

2768. Ryder​ ​Cup​ ​is​ ​a​ ​famous​ ​tournament​ ​of:

Answer: Golf

2769. ജാതി തിരിച്ചറിയാനായി അധികൃതർ ധരിച്ചിരുന്ന കല്ലുമാലകൾ പൊട്ടിച്ചെറിയാൻ 1915-ൽ ആഹ്വാനം ചെയ്ത സാമൂഹിക വിപ്ലവകാരി?

Answer: അയ്യങ്കാളി

2770. തിരുവിതാംകൂറിൽ മൂക്കുത്തി സമരം, അച്ചിപ്പുടവ സമരം എന്നിവ നയിച്ചതാര്?

Answer: ആറാട്ടുപുഴ വേലായുധപണിക്കർ

2771. Which Indian Music composer’s music from the film Viceroy’s House has been shortlisted for the World Soundtrack Awards?

Answer: A R Rahman

2772. Mahila Samridhi Yojana was launched during the period of Prime Minister?

Answer: P.V. Narasimha Rao

2773. The chemical name of vitamine B2 is?

Answer: Riboflavin ( Water “)

2774. പൂര്‍ണ്ണ വിരാമം ചുരുക്കെഴു ത്തില്‍ പറയുന്നതെന്ത്

Answer: ബിന്ദു

2775. The father of Indian Co-operative Movement

Answer: None of the above

2776. Next number in the series: 3,15,35,63,......

Answer: 99

2777. Which Indian cricketer has recently taken a hat-trick in One Day International?

Answer: Kuldeep yadav

2778. Which of the following is not correctly matched

Answer: The Guide - Salman Rushdie

2779. ഐൻസ്റ്റീൻ, വിശിഷ്ട ആപേക്ഷിക സിദ്ധാന്തം ആവിഷ്കരിച്ച വർഷം

Answer: 1905

2780. ദ്രവ്യത്തിൻറെ അഞ്ചാമത്തെ അവസ്ഥ

Answer: ബോസ് ഐൻസ്റ്റീൻ കണ്ടൻസേറ്റ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.