Kerala PSC Questions in Malayalam 122

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 122 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2421. The year which Indian Postal department published stamp of Chattambi Swamikal?

Answer: 30 April 2014

2422. Which State is called the 'agricultural epitome' of India?

Answer: Uttar Pradesh

2423. If the rate of electricity is rupee one per unit, then, a 20 h. p. electric motor, having approx. 100% efficiency will require how much cost (Rs.) on 100 hours running to irrigate the field ?

Answer: 1500

2424. There are ____ lakes in Kerala

Answer: 34

2425. ഇന്ത്യൻ ബാങ്ക് അസോസിയേഷന്റെ പ്രഥമ വനിതാ ചെയർപേഴ്സൺ

Answer: ഉഷ അനന്തസുബ്രഹ്മണ്യൻ

2426. Who is the National Cricket Team Coach of Kuwait ?

Answer: Biju George

2427. കുടുംബശ്രീയുടെ നേതൃത്വത്തിൽ എറണാകുളത്തു ആരംഭിച്ച പെയിന്റിംഗ് യൂണിറ്റ്

Answer: നിറക്കൂട്ട്

2428. മത്സ്യ ബന്ധനത്തിൽ ഏറ്റവും മുന്നിൽ നിൽക്കുന്ന രാജ്യം?

Answer: ചൈന

2429. India‟s Satelite launch-pad is located at:

Answer: ShriHarikotta

2430. Sujith ranks 16th from the top and 15th from the bottom in a certain examination. How many students are there in the class?

Answer: 30

2431. ️‍ആദ്യമായി ഊർജ്ജതന്ത്രത്തിന് നോബൽ സമ്മാനംനേടിയ ഇന്ത്യക്കാരൻ?

Answer: സി വി രാമൻ

2432. കേരളത്തിലെ പക്ഷിഗ്രാമം ? കുട്ടനാട്‌

Answer: നൂറനാട്‌

2433. Which of the following instruments is used for measuring atmospheric pressure ?

Answer: Barometer

2434. Which of the following organ in the human body produces Calcitonin?

Answer: Thyroid gland

2435. Helpline 'Udyami' is meant for

Answer: Micro, small and medium enterprises

2436. What was the theme of World Water Day 2019?

Answer: Leaving no one behind

2437. കണ്ണാടിയില്‍ പൂശുന്ന മെര്‍ക്കുറി സംയുക്തമാണ് ?

Answer: ടിന്‍ അമാല്‍ഗം

2438. ഈഴവ മെമ്മേ ാറി യ ലിന ് നേതൃത്വം നല്‍കി യത ് ആര ്?

Answer: ഡോ. പല്‍പ്പു

2439. Who said " Patriotism is religion and religion is love for India"?

Answer: Bal Gangadhar Tilak

2440. ചലിച്ചുകൊണ്ടിരിക്കുന്ന ഒരു വസ്തുവിൻറെ പ്രവേഗം ഇരട്ടിച്ചാൽ അതിൻറെ ഗതികോർജ്ജം

Answer: നാലിരട്ടി ആകും

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.