PSC Questions and Answers 2022 133

This page contains PSC Questions and Answers 2022 133 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2641. പതിനായിരം തടാകങ്ങളുടെ നാട് എന്നറിപ്പെട്ടിരുന്ന സ്ഥലം

Answer: മിന്നെസോട്ട

2642. മൂന്നാറിൽ സംഗമിക്കുന്ന നദികൾ?

Answer: മുതിരപ്പുഴ, നല്ലതണ്ണി, കുണ്ടള

2643. രണ്ടു പേർ തമ്മിൽ മത്സരം നടന്ന ഒരു തിരഞ്ഞെടുപ്പിൽ 68 വോട്ട് സാധു അല്ലാത്തത് ആയിരുന്നു. സാധുവായ വോട്ടിന്റെ 52%കിട്ടിയ ഒരാൾ 98 വോട്ടിനു ജയിച്ചു. എങ്കിൽ ആകെ POL ചെയ്ത വോട്ട് എത്ര ?

Answer: 2518.

2644. Which is the Largest Peninsula

Answer: Arabia

2645. Many people in India are-----------

Answer: Poor

2646. Sree Narayana Guru consecrated Siva idol in 1888 at?

Answer: Aruvippuram.

2647. കലോണിംഗിലൂടെ പിറന്ന രണ്ടാമത്തെ എരുമ

Answer: ഗരിമ

2648. Who has won the 2017 Kalpana Chawla Award for courage and daring enterprise?

Answer: Preethi Srinivasan

2649. Many senior military officers _____________ a part in the replacement of the government.

Answer: have played

2650. Study of origin of words is known as

Answer: Etymology

2651. The Ashok Mehta Committee was appointed

Answer: 1977

2652. Which of the following leader fled to Nepal during the revolt of 1857

Answer: Nana Sahib

2653. Which country to host 14th Session of the Conference Of Parties (CoP) to UNCCD in 2019? (Marks: 0)

Answer: India

2654. Which international organization has signed $250 million loan pact for NRETP to boost rural incomes in India?

Answer: world Bank

2655. The Malayali Novelist who was conferred Kendra Sahitya Academy Award 2014.

Answer: Subhash Chandran

2656. Which of these is a competitor for QuarkXPress ?

Answer: InDesign

2657. To add an important note, more to the letter after it has been written and signed is called............

Answer: Post script

2658. if 11 pencil are bought for Rs.10 and are sold at the rate at 10 pencils for Rs 11, then the profit percentage

Answer: 11

2659. ഇന്ന് ശനിയാഴ്ച ആയാൽ 80- മത്തെ ദിവസം ഏത്?

Answer: ചൊവ്വ

2660. He is free ____ his money

Answer: with

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.