Kerala PSC Question Bank in Malayalam 135

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 135 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2681. SMPS stands for _________

Answer: Switched-Mode Power Supply

2682. ഈരേഴ് എന്ന പദത്തിൽ ഉൾച്ചേർന്നിരിക്കുന്ന ഭേദകം

Answer: സാംഖ്യം

2683. Jainism had the patronage of

Answer: Kharavela

2684. "Carpe diem" means :

Answer: Enjoy the present day

2685. Smallest bird sanctuary in Kerala ?

Answer: Mangalavanam

2686. 1921-ൽ പാമ്പാടി ജോൺ ജോസഫ് ആരംഭിച്ച പ്രസ്ഥാനം?

Answer: ചേരമർ മഹാസഭ

2687. A man deposit rs. 4500 at 15% simple interest. What amount will be got after 10 months ?

Answer: 5062.50

2688. വിട്ടുപോയ അക്കം പൂരിപ്പിക്കുക 4,10,6,13,8,.......?

Answer: 16

2689. The first National park in Kerala

Answer: Iravikulam

2690. The Article of Constitution which provides the right to Central and State govt. to impose and collect GST.

Answer: Article 246A

2691. A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

Answer: 15 days

2692. Who has become the first Indian cricketer to cross 8,000 runs in T20s?

Answer: Suresh Raina

2693. ലോക നാളികേര ദിനം -

Answer: സെപ്റ്റംബര്‍ 2

2694. TMC എന്നാൽ എന്ത്

Answer: തൗസൻഡ് മില്യൺ ക്യൂബിക് ഫീറ്റ് (വൻ തോതിൽ ജലം കൈകാര്യം ചെയ്യുന്നതിനുള്ള ഒരളവ് )

2695. വൈദ്യുതി പ്രക്ഷോഭം നടന്ന വര്‍ഷം?

Answer: 1936

2696. A sum of money at simple interest amounts to Rs.815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is?

Answer: 698

2697. The first European nation to establish its territorial rule in India was

Answer: Portugal

2698. Which is known as `bird village in Kerala`?

Answer: Nooranad

2699. ഏഷ്യയിലെ ഏറ്റവും ജനസാന്ദ്രതയുള്ള രാജ്യം?

Answer: സിംഗപ്പൂർ

2700. )'മരിക്കാത്ത ഓർമ്മകൾ' ആരുടെ ആത്മകഥ?

Answer: പാറപ്പുറം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.