PSC Questions and Answers 2022 125

This page contains PSC Questions and Answers 2022 125 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2481. Fundamental Rights which is a feature of the Constitution of India is borrowed from the Constitution of

Answer: usa

2482. Consider the following statements with respect to Nano Missile developed by Indian student. I. It was developed by Dacharla Panduranga Rohith, a student of Chennai's SRM University. II. It is 2 cm long and can fly by burning the red phosphorus. Which of the following statement(s) is/are correct?

Answer: Only I

2483. ഇന്ത്യയിൽ ജനസംഖ്യ കണക്കെടുപ്പ് നടക്കുന്നത് എത്ര വര്ഷം കൂടുമ്പോൾ ആണ്?

Answer: 10

2484. मूल निवेश-निर्गम प्रणाली (Basic Input Output System) कम्प्यूटर में विद्यमान रहती है–

Answer: यादृच्छिक अभिगम स्मृति में

2485. നവോഥാനത്തിനു തുടക്കം കുറിച്ച രാജ്യം

Answer: ഇറ്റലി

2486. The smallest among 7/10,2/3,4/5.8/11 is…………..

Answer: 2/3

2487. The river in Kerala is known as "yellow river"

Answer: Kuttiadipuzha

2488. Services under the ICDS Programmes are rendered through :

Answer: Anganwadi Centers

2489. India on February 23, successfully tested which nuclear-capable ballistic missile?

Answer: Dhanush

2490. 9ഗാന്ധിജി ആദ്യമായി ഇന്ത്യൻ നാഷണൽ കോൺഗ്രസ് സമ്മേളനത്തിൽ അവതരിപ്പിച്ച പ്രമേയം?

Answer: സൗത്ത് ആഫ്രിക്കയിലെ ഇന്ത്യക്കാരുടെ പ്രശ്നങ്ങൾ

2491. Who was known as ‘father of Lok Sabha’?

Answer: GV Mavlankar

2492. നയൂനപക്ഷ വിഭാഗങ്ങളുടെ താല്പര്യം സംരക്ഷിക്കുന്ന അനുച്ഛേദം ?

Answer: അനുച്ഛേദം 29

2493. Multiple choice examination answer sheets can be evaluated automatically by?

Answer: Optical Character Reader

2494. How much time will it take for an amount of Rs. 900 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

Answer: 4 years

2495. Which social reformer started the movement called ‘Sadhujana Paripalana Sangam’?

Answer: Ayyankali

2496. Who has won the women’s singles 2019 Australian Open Tennis Tournament? (Marks: 0)

Answer: Naomil Osaka

2497. ബാങ്കുകൾ ദേശസാൽക്കരിച്ച ഇന്ത്യൻ പ്രധാനമന്ത്രി

Answer: ഇന്ദിരാഗാന്ധി

2498. I look forward to ...... from you

Answer: hearing

2499. താഴെപ്പറയുന്നതില്‍ മലയാറ്റൂര്‍ രാമകൃഷ്ണന്‍റെ കൃതിയല്ലാത്തത്?

Answer: വിശപ്പ്

2500. അക്ഷരമ്യൂസിയം പദ്ധതി നിലവിൽ വരുന്നത്

Answer: കോട്ടയം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.