PSC Questions and Answers in Malayalam 131

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 131 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2601. ഇന്ത്യയിൽ ആദ്യമായി ഔദ്യോഗിക സെൻസസ് നടപ്പിലാക്കിയ വൈസ്രോയി

Answer: റിപ്പൺ പ്രഭു

2602. വിശിഷ്ട ദ്വൈതസിദ്ധാന്തത്തിന്റെ ഉപഞ്ജാതാവ്

Answer: രാമാനുജൻ

2603. Which article of the Indian Constitution guarantees Equal Justice and free Legal Aid to the citizen of India?

Answer: Article 39(A)

2604. നൊബേൽ സമാധാന സമ്മാനം ലഭിച്ച ആദ്യത്തെ അമേരിക്കൻ പ്രസിഡണ്ട്

Answer: തിയോഡോർ റൂസ്‌വെൽറ്റ്

2605. .Chromosome​ ​designation​ ​of​ ​Turner​ ​syndrome​ ​is:

Answer: 44A+XO

2606. ഓഡിറ്റ് ബ്യൂറോ ഓഫ് സർക്കുലേഷൻ ചെയർമാനായി തെരഞ്ഞെടുക്കപ്പെട്ടത്?

Answer: ദേബബ്രത മുഖർജി

2607. A steel wire when bent in the form of a square encloses an area of 121 sq. cm. If the same wire is bent into the form of a circle, the area of the circle is—

Answer: 154 sq. cm

2608. What is the name of the car recently launched in India by Nisan?

Answer: Micra

2609. Present secretary general of United Nations

Answer: Ban ki-Moon

2610. .Caustic​ ​soda​ ​is:

Answer: Deliquescent

2611. First state to issue electoral identity card in India

Answer: Haryana

2612. Advaitha Ashramam at Aluva was established on

Answer: 1913

2613. Who has been appointed as the new Chairperson of Broadcasting Content Complaints Council (BCCC)?

Answer: Vikramajit Sen

2614. Who was the founder of All India Harijan Sangh in 1932?

Answer: Gandhiji

2615. The function of lubrication system is to:

Answer: All of the above

2616. Eravikulam was declared as National park in

Answer: 1978

2617. Which game is associated with Davis Cup?

Answer: Tennis

2618. Year of Poona Pact?

Answer: 1932

2619. സാമ്പത്തിക ശാസ്ത്രത്തിനുള്ള നോബൽ ഏർപ്പെടുത്തിയത് ആര്

Answer: സ്വീഡിഷ് നാഷണൽ ബാങ്ക്

2620. മനുഷ്യ ശരീരത്തിലെ രക്ത ചംക്രമണം കണ്ടുപിടിച്ചത്

Answer: വില്യം ഹാര്‍വി

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.