PSC General Knowledge Questions 126

This page contains PSC General Knowledge Questions 126 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2501. കേരളത്തിൽ സ്ത്രീ-പുരുഷാനുപാതം ഏറ്റവും കുറഞ്ഞ ജില്ല

Answer: ഇടുക്കി

2502. 'ശാലീനം ' എന്ന പദത്തിന്റെ വിപരീതപദം

Answer: ദീപ്രം

2503. ലോകത്തിലെ ആദ്യ സൂപ്പർ കമ്പ്യൂട്ടർ ഏത്

Answer: Cray CDC 6600

2504. Fill in the blanks with the correct forms of verbs.Raju enjoys ------- the dramas of Shakespeare.

Answer: reading

2505. കേരളത്തില്‍ കളിമണ്ണിന്‍റെ നിക്ഷേപം ഏറ്റവും കൂടുതലുള്ള സ്ഥലം?

Answer: ചവറ

2506. കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ തുറന്ന വനിതാ ജയില്‍ *

Answer: പൂജപ്പുര

2507. മലബാര്‍ മാനുവല്‍ എന്ന ഗ്രന്ഥം എഴുതിയതാരാണ് ?

Answer: വില്യം ലോഗന്‍

2508. Kalinga Prize is awarded by

Answer: Environment

2509. Which one of the following would be the probable date of kidding for a she-goat that has been successfully serviced on First of March ? (All dates belong to the same year)

Answer: August 28

2510. In a fairy tale a princess lived with seven dwarfs. The name of the princess is

Answer: Snow White

2511. Name the Chairman of the Human Rights Commission of India:

Answer: Justice H L Dattu

2512. ഇന്ത്യയുടെ 29 മത് സംസ്ഥാനം

Answer: തെലുങ്കാന

2513. Hottest place of Kerala?

Answer: Punalur

2514. The term `elements` was coined by?

Answer: Robert Boyle

2515. ന്യൂട്രോണുകളുടെ എണ്ണം തുല്യമായി വരുന്ന ആറ്റങ്ങള്‍ ?

Answer: ഐസോടോണ്‍

2516. The indirect form of`Do you like comics`? she asked me-is:

Answer: she asked me whether I liked comics

2517. സകര്‍മ്മക ക്രിയ ഏത്?

Answer: പുഴുങ്ങി

2518. A victim of road traffic accident complaints of severe pain in left lower leg and he cant move the extremity.What are the first aid measures you should give to the person

Answer: Splint and immobilize the left leg

2519. ദേശീയ ഗ്രാമീണ തൊഴിലുറപ്പ് പദ്ധതി പാർലമെന്റ് പാസാക്കിയ വർഷം?

Answer: 2005

2520. MPOEPO എന്നത് LONDON എന്ന് സൂചിപ്പിക്കാം എങ്കിൽ NPTDPX എന്നത് എങ്ങനെ സൂചിപ്പിക്കാം ?

Answer: MOSCOW

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.