Kerala PSC Questions in Malayalam 146

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 146 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2901. W.H.O. defines blindness as “visual acuity of less than”

Answer: 3/60

2902. ബംഗാള്‍ കടുവ എന്നറിയപ്പെടുന്ന ഇടംകൈയ്യന്‍ ക്രിക്കറ്റ് താരം ആരാണ് ?

Answer: സൗരവ് ഗാംഗുലി

2903. കുറിച്യര്‍ കലാപത്തിന്‍റെ നേതാവ് ആരായിരുന്നു ?

Answer: പഴശ്ശിരാജ

2904. The first summit of ‘NAM’?

Answer: Belgrade

2905. കൊച്ചി തുറമുഖത്തിന്‍റെ ആഴം കൂട്ടിയതിൽ നിന്നും ലഭിച്ച മണ്ണ് നിക്ഷേപിച്ച് രൂപം കൊണ്ട ഐലന്‍റ്?

Answer: വെല്ലിങ്ടൺ ഐലന്‍റ്

2906. പാക്കിസ്ഥാനുമായി ഏറ്റവും കൂടുതല്‍ അതിര്‍ത്തി പങ്കിടുന്ന ഇന്ത്യന്‍ സംസ്ഥാനം ?

Answer: രാജസ്ഥാന്‍

2907. The news paper Swadeshabhimani was established on?

Answer: 19 january 1905 (Anchu thengu)

2908. സർവ്വവിദ്യാധിരാജ എന്ന പേരിൽ അറിയപ്പെട്ടത്?

Answer: ചട്ടമ്പിസ്വാമികള്‍

2909. Fill up the gap by finding out suitable answer: 9 : 49 : : 25 ____ ? ____

Answer: 81

2910. In the Mid-day Meals programme, who fully borne the cost of food grains?

Answer: Government of India

2911. Ringit is the currency of:

Answer: Malaysia

2912. .Minimum age for election as a member of a Panchayat,

Answer: 21 years

2913. ദക്ഷിണ ധ്രുവത്തിൽ ആദ്യമായി കാലു കുത്തിയത്?

Answer: റൊണാൾഡ് അമുണ്ട് സെൻ

2914. . In which State, a carbon neutral village coffee park to be set up?

Answer: Kerala

2915. In which year, Kerala Co-operative societies Act was passed

Answer: 1969

2916. The author of the book 'Freedom in Exile'.

Answer: Dalai Lama

2917. Which of these will help you to minimize blurriness that can occur when your camera moves while you take a shot ?

Answer: Image Stabilizer

2918. The newspaper 'Rajya Samacharam' began by

Answer: Dr. Herman Gundert

2919. Fluorocarbons are known for

Answer: All of these

2920. സാർകോമ ശരീരത്തിലെ ഏത് ഭാഗത്ത് ഉണ്ടാകുന്ന കാൻസർ ആണ്?

Answer: അസ്ഥി

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.