PSC General Knowledge Questions 150

This page contains PSC General Knowledge Questions 150 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2981. If we deposit an amount, at simple interest, the amount doubles in 8 years. Then it will become three times in ___ years.

Answer: 16

2982. ചെങ്ങോലിക്കോടൻ ഏത് കാർഷിക ഇനവുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിരിക്കുന്നു

Answer: ഏത്തവാഴ

2983. ക്യോട്ടോ പ്രോട്ടോക്കോളില്‍ ഒപ്പിടാത്ത രാജ്യങ്ങള്‍ ?

Answer: അമേരിക്ക , ആസ്‌ട്രേലിയ

2984. 'Knot' is the unit of

Answer: speed of ships

2985. Which planet is known as the red planet?

Answer: Mars

2986. To change selected text to all capital letters, click the change case button, then click–

Answer: UPPERCASE

2987. The State of Kerala was formed on:

Answer: November 1, 1956

2988. കലോണിംഗ് പൂച്ച കുട്ടി

Answer: കോപ്പിക്യാറ്റ്

2989. A intentionally causes Z’s death partly by illegally omitting to give Z food and partly by beatring Z .The offence committed by A is:

Answer: Murder

2990. Who is the Chairman of ISRO?

Answer: A.S.Kirankumar

2991. . ho said “No caste, no religion, no god for man”:

Answer: Sahodaran Ayyappan

2992. ഒരു സമാപാര്ശ്വ മട്ടത്രികോണത്തിന്റെ പാദം 4 cm ആയാൽ വിസ്‌തീർണ്ണം എത്ര

Answer: 8cm

2993. .'ബാപ്പു '' എന്ന് ഗാന്ധിജിയെ വിശേഷിപ്പിച്ചത്

Answer: ടാഗോർ

2994. കഥകളിയിലെ അവസാന ചടങ്ങ്

Answer: ധനാശി

2995. 32, 36, 52, 88, 152 ?

Answer: 252

2996. Kuchipudi dance originated in

Answer: Andhra Pradesh

2997. Who led the 'Mukuthi Agitation' for the sake of Lower caste people in Kerala?

Answer: Arattupuzha Velayudhan

2998. Which Ministry approved air travel entitlement to CAPF personnel?

Answer: Home Ministry

2999. വിപരീതപദം എഴുതുക-അച്ഛം?

Answer: അനച്ഛം

3000. ഏഷ്യാഡിൽ സ്വർണം നേടിയ ആദ്യ മലയാളി വനിത?

Answer: എം.ഡി.വത്സമ്മ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.