Kerala PSC Question Bank in Malayalam 159

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 159 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3161. റിസര്‍വ്വ് ബാങ്ക് ഒാഫ് ഇന്ത്യയുടെ ഇപ്പോഴത്തെ ഗവര്‍ണര്‍ ?

Answer: ശക്തികാന്ത ദാസ്

3162. ജീവകാരുണ്യ പഞ്ചകം’ രചിച്ചത്?

Answer: ശ്രീനാരായണ ഗുരു

3163. പൊയ്കയിൽ യോഹന്നാന്‍റെ ജന്മസ്ഥലം?

Answer: ഇരവിപേരൂർ (പത്തനംതിട്ട)

3164. Who is the first Indian woman who won the Olympics medal?

Answer: Karnam Malleswary

3165. Raghu is --------------- boy in the class

Answer: the tallest

3166. Which variety of coal contains the largest amount of carbon:

Answer: anthrasite

3167. ഭരണഘടനയുടെ ഏത് ഭാഗത്താണ് മൗലിക കടമകൾ ഉൾപ്പെടുത്തിയത് ?

Answer: ഭാഗം 4A

3168. കുച്ചിപ്പുടി ഏതു സംസ്ഥാനത്തിന്റെ നൃത്ത രൂപമാണ് ?

Answer: ആന്ധ്രാപ്രദേശ്

3169. " ജയ ജയ കോമള കേരള ധരണീ ജയ ജയ മാമക പൂജിത ജനനീ " എന്ന് തുടങ്ങുന്ന ഗാനം രചിച്ചത് ആരാണ് ?

Answer: ബോധേശ്വരന്‍

3170. Which is the relay centre in our brain?

Answer: Thalamus

3171. The country that is lying in nearest to Lakshadweep?

Answer: Maldives

3172. ഹുമയൂണ്‍ എന്ന വാക്കിനര്‍ത്ഥം

Answer:

3173. This is a comprehensive housing scheme launched with a view to ensure the integrated provision of shelter,sanitation and drinking water.The basic objective of the programme is to improve the quality of life of the people as well as the overall habitat in rural areas:

Answer: Samagra Awas Yojna

3174. The portfolio of Railways is handled by

Answer: Piyush Goyal

3175. Which Indian wrestler has clinched gold in 65kg freestyle at the Dan Kolov-Nikol Petrov tournament in Bulgaria?

Answer: Bajirang punia

3176. Who is also known as Muthukuttu Swami ?

Answer: Vaikunta Swami

3177. പക്ഷികളുടെ പൂര്‍വ്വികന്‍ എന്നറിയപ്പെടുന്നത്

Answer: ആര്‍ക്കിയോപ്റ്റെറിക്സ്

3178. The synonym of impertinent

Answer: disrespectful

3179. ശരീരത്തിലെ രാസപരീക്ഷണ ശാല?

Answer: കരള്‍

3180. കേരളത്തിലെ സമ്പൂർണ രക്തദാന പഞ്ചായത്ത്

Answer: മടിക്കെ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.