PSC Questions and Answers in Malayalam 147

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 147 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2921. Fl FA – ഫിഫയുടെ പുതിയ പ്രസിഡന്റ്

Answer: ജിയാനി ഇൻഫന്റിനോ

2922. Have you_________________________ money on you?

Answer: any

2923. Which register keeps the track of the next instruction to be executed:

Answer: Program counter

2924. An iteration control statement

Answer: For

2925. .കൊച്ചി കപ്പല്‍ നിര്‍മ്മാണ ശാലയില്‍ നിര്‍മ്മിച്ച ആദ്യത്തെ കപ്പല്‍.?

Answer: റാണി പദ്മിനി

2926. മധ്യകാല കേരളത്തിൽ സിറിയൻ ക്രിസ്ത്യാനികളുടെ നേതൃത്വത്തിലുണ്ടായിരുന്ന കച്ചവടസംഘം?

Answer: മണിഗ്രാമം

2927. Fool’s gold is ?

Answer: Iron Pyrites

2928. Which is the massive city modernization scheme?

Answer: JnNURM (Jawaharlal Nehru National Urban Renewal Mission)

2929. Who invented the Steam Engine?

Answer: James Watt

2930. Operating system is–

Answer: a collection of software routines

2931. Name the political party launched by the Adivasi leader C.K. Janu:

Answer: Rashtriya Mahasabha

2932. ഏറ്റവും കൂടുതല്‍ അവാര്‍ഡുകള്‍ നേടിയ മലയാള നോവല്‍ ?

Answer: അഗ്നിസാക്ഷി

2933. The Article that was related to Right to Property

Answer: 31

2934. Who among the following was the first Chief Justice of the High Court of Kerala ?

Answer: Justice K.T. Koshi

2935. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ നെല്ല് മ്യൂസിയത്തിന്റെ ആസ്ഥാനം എവിടെയാണ്?

Answer: മങ്കൊമ്പ്

2936. രണ്ടാം പാനിപ്പട്ട് യുദ്ധം ആരെല്ലാം തമ്മിലായിരുന്നു

Answer: അക്ബറും സിറാജ് ഉദ് ഹെമുവും

2937. സ്വാമികള്‍` ഏത് ബഹുവചന വിഭാഗത്തില്‍പെടുന്നു?

Answer: പൂജകബഹുവചനം

2938. A thief steals a car at 2:30 pm and drives it at 60km/hr. The theft is discovered at 3pm and the owner sets off in another car at 75km/hr. When will he overtake the thief?

Answer: 5pm

2939. What is the normal tenure of the office of the UN Secretary General

Answer: 5 years

2940. . ഇന്ത്യയിൽ ആദ്യമായി പഞ്ചായത്ത് രാജ് സംവിധാനം നടപ്പാക്കിയ സംസ്ഥാനം :

Answer: രാജസ്ഥാൻ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.