PSC Questions and Answers in Malayalam 155

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 155 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3081. The brain of computer system is

Answer: CPU

3082. The process of replacing existing software with a newer version is called___________

Answer: Upgrading

3083. .32 ൻറെ ഭിന്നസംഖ്യ രൂപം?

Answer: 32/100

3084. കമ്പ്യൂട്ടറിൽ നിന്നും \"കട്ട് & പേസ്റ്റ്\" ചെയ്യുന്ന സമയത്തു താൽക്കാലികമായി ഡാറ്റ സംഭരിച്ചുവയ്ക്കുന്നത് എവിടെ?

Answer: ക്ലിപ്പ് ബോർഡ്

3085. ഇന്ത്യ തദ്ദേശീയമായി വികസിപ്പിച്ചെടുത്ത ഭാരം കുറഞ്ഞ പൈലറ്റില്ലാത്ത വിമാനം ?

Answer: ലക്ഷ്യ -1

3086. ഇന്ത്യയിലെ സാക്ഷരതാ നിരക്ക്

Answer: 74.04%

3087. As a captain, which cricketer holds the record for winning the most number of tests?

Answer: Ricky Ponting

3088. Name of the following country is not included in the BRICS:
a. Brazil
b. Chile
c. India
d. South Africa

Answer: Chile

3089. ………………. does he manage to live?

Answer: who

3090. Permanent hardness of water may be removed by the addition of

Answer: Sodium Carbonate

3091. Which of the following is the largest single source of the govt’s earning from tax revenue in India?

Answer: Excise duty

3092. Cryptography is used for ______.

Answer: All of these

3093. An input device that interprets pencil/pen marks on paper media is

Answer: Optical Mark Reader

3094. Name those tags which when placed on an animal, can be used to record and track in a database of the animals movements?

Answer: RFID

3095. ദേശബന്ധു' എന്നുവിളിക്കപ്പെട്ടതാര് ?

Answer: സി.ആർ.ദാസ്

3096. Use of deceptive talk by government officials and others in order to influence public opinion

Answer: Newspeak

3097. Fly : Parrot :: Crawl : ?

Answer: Crocodile

3098. On July 12,1982, the ARDC was merged into?

Answer: NABARD

3099. തീയണക്കാൻ സഹായിക്കുന്ന വാതകം

Answer: കാർബൺ ഡയോക്സൈഡ്

3100. സാമ്പത്തിക സാമൂഹിക ആസൂത്രണം ഉൾപ്പെടുന്ന ലിസ്റ്റ് ഏത് ?

Answer: കൺകറൻറ് ലിസ്റ്റ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.