Kerala PSC Question Bank in Malayalam 143

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 143 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2841. കുംഭ കര്‍ണ്ണന് സദാ ഉറങ്ങണം - ഇതില്‍ ഉറങ്ങണം എന്ന പദം ഏതു പ്രകാരമാണ്

Answer: വിധായക

2842. You look .............. you’ve been running

Answer: as if

2843. ജലം - രാസനാമം?

Answer: ഡ്രൈ ഹൈഡ്രജൻ മോണോക്സൈഡ്

2844. അയ്യങ്കാളി ശ്രീമൂലം പ്രജാ സഭയിൽ അംഗമായ വർഷം?

Answer: : 1911

2845. Which is known as 'Cockpit of Europe'?

Answer: Belgium

2846. Study of soil is called

Answer: Pedology

2847. …………………..are specially designed computer chips that reside inside other devices, such as your car or your electronic thermostat.

Answer: Servers

2848. Dattu Bhokanal is associated with which sports?

Answer: Howing

2849. Who introduced 'Itaradari' system

Answer: Warren Hastings

2850. Select a word synonymous with „INTEGRITY‟.

Answer: Honesty

2851. If the 11th day of a month having 31 days is a Saturday.Which of the following days will occur five times in that month?

Answer: .Thursday

2852. Name the film which gets Suvarna Chakoram for the best film in IFFK 2017.

Answer: Wajib

2853. Eco sounder measures ____

Answer: Depth of water bodies

2854. He is on _______ high duty

Answer: no article

2855. She ........ tomorrow to attend the wedding

Answer: will come

2856. Agastyamala Biosphere included in the UNESCO Man and Biosphere programme in which year?

Answer: 2016

2857. First President of Kochi Pulaya Maha Jana Sabha

Answer: Pandit Karuppan

2858. പാശ്ചാത്യ വിദ്യാഭ്യാസം നേടിയ ആദ്യത്തെ ഭാരതീയൻ

Answer: രാജാറാം മോഹൻറായ്

2859. വെള്ളായിയപ്പൻ ഏതു കൃതിയിലെ കഥാപാത്രമാണ്

Answer: കടൽ തീരത്ത്

2860. യു.എന്‍.ചാര്‍ട്ടറിന്റെ ആമുഖം തയ്യാറാക്കിയത്‌

Answer: ജനറല്‍ സ്മട്ട്സ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.