Kerala PSC Questions 144

This page contains Kerala PSC Questions 144 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2861. Who is the present Chairman of Kerala Sahitya Akademi

Answer: Vaishaken

2862. തര്‍ജ്ജമ ചെയ്യുക "The court set aside the verdict of the jury "

Answer: കോടതി ജൂറിയുടെ വിധി ദുര്‍ബലപ്പെടുത്തി

2863. The attraction between dissimilar molecules?

Answer: Adhesion

2864. കുമാരനാശാനെ വിപ്ലവത്തിന്റെ കവിഎന്നു വിശേഷിപ്പിച്ചത്-

Answer: തായാട്ട് ശങ്കരൻ

2865. Which of the following soil type is most suitable for garlic cultivation ?

Answer: Sandy loam

2866. 'कूड़े से हरित ऊर्जा' निर्माण में कौन-कौन से राज्य अग्रणी हैं?

Answer: उत्तर प्रदेश और पंजाब

2867. 'Drip' irrigation is generally followed in the country—

Answer: Israel

2868. Two students fought a college election.The winning student got 58% of the total votes and won the election by 196 votes only.What is the total number of votes polled?

Answer: 1225

2869. കേരത്തിൽ സ്മോഗ് ഉണ്ടാകുന്ന പട്ടണം?

Answer: ആലുവ

2870. Crysanthumun’, a new fast-growing Israeli flower has been named after which leader?

Answer: Indian Prime Minister Narendra Modi

2871. .In an alternator the magnetic field is produced in the :

Answer: Rotor

2872. `മനസാസ്മരാമി` ആരുടെ ആത്മകഥയാണ്?

Answer: എസ്. ഗുപ്തന്‍ നായര്‍

2873. വട്ടമേശ സമ്മേളനം എവിടെയാണ് നടന്നത്

Answer: ഇതൊന്നുമല്ല

2874. He has been working here ________ 1990

Answer: since

2875. India has recently signed a security protection agreement with which Nordic country?

Answer: Sweden

2876. കോസ്മിക് കിരണങ്ങള്‍ കണ്ടെത്തിയ ശാസ്ത്രജ്ഞന്‍ ആര്

Answer: വിക്ടര്‍ ഹെസ്സ്

2877. As Ravi ----- not there, I spoke to his mother.

Answer: was

2878. Identify the Constitutional Amendment through which a List of Fundamental Duties was inserted to Indian Constitution.

Answer: 42nd Amendment

2879. യമുനയുടെ ഉദ്ഭവസ്ഥാനം എവിടെയാണ്

Answer: യമുനോത്രി

2880. ഗുരു വർക്കലയിൽ ശിവഗിരി മഠം സ്ഥാപിച്ച വർഷം?

Answer: 1904

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.