Kerala PSC Repeated Questions 156

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 156 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3101. First Indian Beauty to win Miss Universe

Answer: Susmitha Sen

3102. The mother board is

Answer: a circuit board that contains a CPU and other chips

3103. ലോക റിക്കോര്‍ഡുകള്‍ രേഖപ്പെടുത്തുന്ന പുസ്തകം ഏത് ?

Answer: ഗിന്നസ് ബുക്ക്

3104. ബാബറിന്റെ ശവകുടീരം സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത് എവിടെയാണ്?

Answer: കാബൂൾ

3105. In which of the following states, the railroad is the least developed?

Answer: Manipur

3106. I ......... on this job since last Monday.

Answer: have been working

3107. Author of the book 'Alice in Wonderland' is:

Answer: Lewis Carroll

3108. Who is neeti ayog CEO?

Answer: Amitab kanth.

3109. Which among the followings are; the objectives of BalikaE. Samridhi Yojana?

Answer:

3110. In which year was the Integrated Child Development Services (ICDS) introduced?

Answer: 1975

3111. Pick out the wrong definition–

Answer: FORTRAN – is used for logical processing

3112. ഒരു ക്‌ളാസിൽ ആൺകുട്ടികളും പെൺകുട്ടികളും 8 : 5 എന്ന അംശബന്ധത്തിലാണ്. പെൺകുട്ടികളുടെ എണ്ണം 25 ആയാൽ ആകെ എത്ര കുട്ടികൾ ഉണ്ട്?

Answer: 65

3113. Bones present in a human adult?

Answer: 206

3114. ജലത്തിന്റെ സാന്ദ്രത ഏറ്റവും കൂടുതൽ എത്ര ഡിഗ്രി സെൽഷ്യസിലാണ്‌ ?

Answer: 4°C‌

3115. മണിക്കൂറിൽ 90 കി.മീ വേഗതയിൽ പോകുന്ന ഒരു തീവണ്ടി ഒരു ഇലക്ട്രിക്‌ പോസ്റ്റ്‌ കടക്കുന്നതിന്‌ 6 സെക്കൻഡ്‌ എടുക്കുന്നു. തീവണ്ടിയുടെ നീളം എത്ര ?

Answer: 150

3116. Which of the following creatures have compount eyes?

Answer: Butterflies

3117. Who has become the India’s first woman IPS officer to complete South Pole expedition? (Marks: 0)

Answer: Aparna Kumar

3118. Which book won the Man Booker Prize for Fiction in 2015?

Answer: A Brief History of Seven Killings

3119. The appropriate meaning of the phrase ‘en bloc’ :

Answer: whole as a group

3120. 45)ഒരു സമാന്തരശ്രേണിയുടെ ആദ്യത്തെ 15 പദങ്ങളുടെ തുക 525 ഉം , ആദ്യത്തെ 25 പദങ്ങളുടെ തുക 1375 ഉം ആയാല്‍ ശ്രേണിയുടെ 8-ാം പദം എത്ര?

Answer: 35

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.