PSC Questions and Answers 2022 149

This page contains PSC Questions and Answers 2022 149 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2961. തലവേദന വിഗ്രഹിക്കുമ്പോള്‍ ഏതു സമാസം

Answer: തല്‍പുരുഷന്‍

2962. All the money ______ kept in the locker.
a. are
b. is
c. were
d. have been

Answer: is

2963. Which is known as the land of “rivers and distributories” ??

Answer: Bangladesh

2964. Seed treatment with Vitavex is the main controlling method of—

Answer: All of these

2965. Dengue Fever is caused by:

Answer: IGM Dengue Virus

2966. Ethanol mixed with methanol as the poisonous substance is called :

Answer: Methylated spirit

2967. The difference between a spring balance and an ordinary balance in which there are two pans are:

Answer: Spring balance measures weight of the body and ordinary balance measures mass of the body

2968. Mention the drama written by V.T.Bhattathiripad?

Answer: Adukkalayil ninnum Arangathekku

2969. The first Governor General of Independent India is

Answer: Lord Louis Mountbatten

2970. Which comes in the middle during solar eclipse?

Answer: Moon

2971. The first conference of Kochi Rajya Praja mandalam was held at?

Answer: Irinjalakkuda

2972. ഫൈബർ ഒപ്റ്റിക്സിന്റെ പിതാവ്

Answer: നരീന്ദർ സിംഗ് കപാ നി

2973. ഓസിമം സാങ്റ്റമ് എന്തിന്റെ ശാസ്ത്രീയനാമമാണ്

Answer: തുളസി

2974. Is the layer of a computer system between the hardware and the user program?

Answer: Operating system

2975. The non-metal which is in liquid state at atmospheric temperature.

Answer: Bromine

2976. Where is CADA (Command Area Development Authority) situated?

Answer: Perukav (Thrissur)

2977. Who won the 2018 Ballon d'Or Award?

Answer: Luka Modric

2978. Prafulla Rajguru, the veteran journalist and academician passed away recently. He was from which state? (Marks: 0)

Answer: Assam

2979. ഇന്ത്യയുടെ ആദ്യ കൃത്രിമോപഗ്രഹം

Answer: ഭാസ്കര 1-(1979)

2980. വിപരീതപദം കണ്ടെത്തുക നിവൃത്തി

Answer: പ്രവൃത്തി

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.