Kerala PSC Questions in Malayalam 154

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 154 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3061. ആദ്യത്തെ മലയാള കാവ്യം

Answer: രാമചരിതം പാട്ട്‌

3062. 20l6 ൽ ട്വന്റി ട്വന്റി ലോകകപ്പ് കിരീടം നേടിയ രാജ്യം

Answer: വെസ്റ്റ് ഇൻഡീസ്

3063. Bhasha Poshini Sabha was founded by

Answer: Kodungallur Kunjukkuttan Thampuran

3064. The benefits of Balika Samridhi Yojana are restricted to

Answer: Two girl children in a household irrespective of number of children in the household.

3065. भारत में जूट उद्योग मुख्यत कहाँ केन्द्रित है?

Answer: पश्चिम बंगाल में

3066. Who among the following was honoured with the title “Bharata Kesari” by the President of India?

Answer: Mannathu Padmanabhan

3067. What was the original name of Thycaud Ayya?

Answer: Subbrayan

3068. Zionism is a world movement of

Answer: Jews

3069. Who authored `What Happened`?

Answer: Hillary Clinton

3070. Under which Five - year plan did agriculture register a negative growth?

Answer: Third

3071. Which food source contains Vitamin D?

Answer: Cod liver oil

3072. In music how many quavers equal a crotchet?

Answer: 2

3073. ___ are non-printing guides pulled down and across from the horizontal and vertical rulers.

Answer: Ruler guides

3074. ഏറ്റവും ഭാരം കൂടിയ വാതകം ?

Answer: റഡോണ്‍

3075. ദേശാടനപക്ഷികളുടെ പറുദിസ എന്നറിയപ്പെടുന്ന കേരളത്തിലെ പക്ഷി സങ്കേതം

Answer: കടലുണ്ടി

3076. . K+2 , 4K-6 , 3K-2 എന്നിവ ഒരു സമാന്തര ശ്രേണി യിലെ തുടര്‍ച്ച യായ മൂന്നു പദ ങ്ങ ളാ യാല്‍ K യുടെ വില എന്ത ്?

Answer: 3

3077. വിപരീതമെഴുതുക - സ്ഥൂലം

Answer: സൂക്ഷ്മം

3078. Prime minister of Newzeland

Answer: Jecinda Ardern

3079. 1920 ല്‍ AITUC രൂപം കൊണ്ടത് എവിടെ

Answer: മുംബൈ

3080. 15 മത് കേരള നിയമസഭയിലെ ഏറ്റവും പ്രായം കൂടിയ സ്ഥാനാർഥി?

Answer: പി ജെ ജോസഫ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.