Kerala PSC Questions and Answers 153

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 153 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3041. ഏത് വില്ലേജ് ഇൻഡ്യയിലെ സംസ്കൃതം വില്ലേജ് എന്ന് അറിയപ്പെടുന്നു

Answer: മാട്ടൂർ

3042. 1905-ൽ ബംഗാൾ വിഭജനം നടത്തിയ വൈസ്രോയി ?

Answer: കഴ്സൺ

3043. Wheat is a—

Answer: Cereal crop

3044. The Medical University of Kerala is at:

Answer: Thrissur

3045. In which river is the major irrigation project Prochampad Project is?

Answer: Godavari

3046. The venue of 2016 Olympics:

Answer: Brazil

3047. The trip was ____ exciting that we did not feel any sense of boredom

Answer: so

3048. Plural form of menu

Answer: menus

3049. Antyodaya Anna Yojana (AAY) was launched first in:

Answer: Rajasthan

3050. Animals that creep are called......

Answer: Reptiles

3051. Which semiconductor company has launched India’s first indigenous semiconductor chips for 4G/LTE and 5G NR modems?

Answer: SignalChip

3052. ശരിയായ പദമേത്?

Answer: അന്തശ്ഛിദ്രം

3053. ''No drama'' is a classic Japanese theatrical form. What does 'no' mean?

Answer: Talent

3054. ലേഖകന്‍ എന്ന വാക്കിന്‍റെ എതിര്‍ലിംഗം ഏത്

Answer: ലേഖിക

3055. NOPQ:PMRO :: ABCD: ?

Answer: CZEB

3056. If 31% of a number is 93, the number is:

Answer: 300

3057. പട്ടികജാതി-പട്ടികവർഗ വിഭാഗങ്ങളിലെ വിദ്യാർത്ഥികൾക്കായി നടത്തുന്ന സൈക്കിൾ വിതരണ പദ്ധതി ?

Answer: വിദ്യാ യാത്ര

3058. ഒരു വര്‍ഷത്തില്‍ മാര്‍ച്ച് 15 ഞായര്‍ എങ്കില്‍ ആ വര്‍ഷം നവംബര്‍ 18 ഏതാഴ്ചയായിരിക്കും?

Answer: ബുധന്‍

3059. The year in which Rehmat Ali coined the word "Pakistan"?

Answer: 1933

3060. ലോക സൈക്കിൾ ദിനം

Answer: ജൂൺ 3

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.