Kerala PSC Questions and Answers 161

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 161 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3201. The first ministry of E.M.S. Nambootirippad ruled Kerala for _____ months ?

Answer: 28

3202. ശിവഗിരി ആദ്യം അറിയപ്പെട്ടിരുന്ന പേര്?

Answer: കുന്നിൻപുറം

3203. ‘രാമായണം ബാലകാണ്ഡം’ എന്ന കൃതി രചിച്ചത്?

Answer: തൈക്കാട് അയ്യ

3204. The Bhutia group of languages does not include_

Answer: Ladakhi

3205. I have decided to recompense him ......... his trouble.

Answer: for

3206. Convict:

Answer: Acquit

3207. Dowry Prohibition Act , was passed by the Parliament in?

Answer: 1961

3208. വൈക്കം സത്യാഗ്രഹത്തിന്റെ മുഖ്യ സംഘാടകനായിരുന്ന സാമൂഹിക പോരാളി ?

Answer: ടി.കെ മാധവൻ .(കണ്ണൻകുളങ്ങര,തിരുവാർപ്പ് സത്യാഗ്രഹങ്ങളിലും പ്രധാന പങ്കുവഹിച്ചു).

3209. 1968-ൽ അന്തരിച്ച സഹോദരൻ അയ്യപ്പന്റെ സ്മാരകം സ്ഥിതിചെയ്യുന്നത് എവിടെ?

Answer: ചെറായിയിൽ.

3210. മരുഭൂഖണ്ഡം എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer: അന്റാർട്ടിക്ക.

3211. M Venkaiah Naidu has been sworn-in as 13th Vice President of India. He hails from which state?

Answer: Andhra Pradesh

3212. The taluk in Kerala shares border with Tamil Nadu and Karnataka:

Answer: Sulthan Bathery

3213. Fill in the blank with the correct tense form : “John and his friend _____ for ten minutes.”

Answer: have been gossiping

3214. President who gave assent to IT Act 2000

Answer: K.R. Narayanan

3215. Which Indian city is closely associated with cotton textile industry?

Answer: Ahmedabad

3216. വൃദ്ധി എന്ന പദത്തിന്‍റെ വിപരീതപദം

Answer: ക്ഷയം

3217. Give one word for- A person who is bad in spelling

Answer: Cacographist

3218. `ശബ്ദം` എന്നര്‍ത്ഥം വരുന്ന പദം ഏത്?

Answer: ആരവം

3219. A train 800 metres long is running at the speed of 78km/hr. If it crosses a tunnel in 1 minute, then the length of the tunnel (in metres) is?

Answer: 500

3220. Cheap products are often_______

Answer: very inferior

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.