Kerala PSC Questions in Malayalam 170

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 170 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3381. മദ്രാസ് സ്റ്റാൻഡേർഡിൻറെ പത്രാധിപരായിരുന്ന കേരളീയൻ

Answer: ജി പി പിള്ള

3382. യക്ഷഗാനം പ്രചാരത്തിലുള്ള ജില്ല

Answer: കാസര്‍ഗോഡ്‌

3383. മനഃശാസ്ത്ര രംഗത്തെ അതികായനായ സിഗ്മണ്ട് ഫ്രോയിഡ് ഏത് രാജ്യക്കാരനാണ്

Answer: ജര്‍മനി

3384. Value of - 1122 is :

Answer: 15

3385. എസ്.എൻ.ഡി.പി യുടെ ആദ്യ വൈസ് പ്രസിഡന്‍റ്?

Answer: ഡോ.പൽപ്പു

3386. കേരളത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ ഓർക്കിഡ് പ്ലോട്ട്?

Answer: പൊന്മുടി

3387. Antonym of delicious is:

Answer: Unpalatable

3388. The largest slum in India is in :

Answer: Mumbai

3389. The noun “SPONTANEITY” belongs to which category:

Answer: mass

3390. If 16 men or 20 women can do a piece of work in 25 days. In how many days can 28 men and 15 women can do the same work?

Answer: 10 days

3391. The Indian State called the `Heart of India`

Answer: Madhya pradesh

3392. ജീവിക്കുന്ന സന്യാസി എന്നറിയപ്പെടുന്ന മുഗള്‍ ചക്രവര്‍ത്തി

Answer: ഔറംഗസീബ്

3393. Among the following persons who started the journal `Shivayoga Vilasam`?

Answer: Vagbhatananda

3394. The Supreme Court has recently pulled up which government to an act which allows construction in Aravalli hills?

Answer: Haryana

3395. 'Neelakanta Theertha Padar' was the disciple of:

Answer: Chattampi Swamikal

3396. Who is the head of the committee to review cases against tribals in naxal-hit areas of Chhattisgarh?

Answer: A K patnaik

3397. The concept that a public relations writer should be prepared to provide extensive information in new situations is

Answer: Referent criterion

3398. അമേരിക്കൻ ബഹിരാകാശയാത്രികർ അറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer: ആസ്ട്രോനോട്ട്

3399. In which hills the famous Edakkal caves situated?

Answer: Ambukuthimala

3400. ചലിക്കുന്ന ശിൽപം എന്നറിയപ്പെടുന്ന നൃത്തരൂപം?

Answer: ഒഡീസി

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.