Kerala PSC Repeated Questions 172

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 172 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3421. വെളുത്ത സ്വര്‍ണം എന്നറിയപ്പെടുന്നത് ?

Answer: കശുവണ്ടി

3422. വരിക വരിക സഹജരേ..... എന്നുതുടങ്ങുന്ന ഗാനം രചിച്ചത്

Answer: അംശി നാരായണപിള്ള

3423. ക്രിയാധാതു വിധി, ശീലം മുതലായ വിശേഷാർഥങ്ങളെ കാണിക്കുന്നതാണ്

Answer: വിധായക പ്രകാരം

3424. The winner of Federation Cup Football (2011) is

Answer: Salgokkar

3425. കേരളത്തിന്‍റെ നെല്ലറ എന്നറിയപ്പെടുന്ന സ്ഥലം ?

Answer: കുട്ടനാട്

3426. Raju bought ____ flowers to decorate the hall.

Answer: bunches of

3427. The set of programs which acts as an interface between user and computer

Answer: Operating system

3428. One​ ​of​ ​the​ ​important​ ​attributes​ ​of​ ​Parliamentary​ ​form​ ​of government​ ​i

Answer: Collective responsibility of Council of Ministers to the Parliament

3429. Which​ ​of​ ​the​ ​following​ ​vertebrates​ ​lack​ ​exoskeleton?

Answer: Chondrichthyes

3430. The capital of Meghalaya :

Answer: Shillong

3431. National University of Advanced Legal Studies is at:

Answer: Kochi

3432. What is the average of the following set of numbers: 112, 102, 133, 116 and 127.

Answer: 118

3433. She has no taste __________ music

Answer: for

3434. Which country won the highest number of gold medals in the Gold Coast Common Wealth Games 2018?

Answer: Australia

3435. Who is the head of the Joint Working Group (JWG) which is formed by the IRDAI & NHA to curb fraud in Ayushman Bharat scheme?

Answer: Dinesh Arora

3436. One who is driven to the wall - എന്നതിന്റെ ശരിയായ അർത്ഥം?*

Answer: ഗതികെട്ടവൻ

3437. Sharavathi River is orginated from___District

Answer: Shimoga

3438. How many dead keys are pro-vided in Malayalam type-writer?

Answer: 1

3439. The first Malayalee appeared in the Postal Stamp:

Answer: Sreenarayana Guru

3440. The Pioneer martyr of 1857 revolt:

Answer: Mangal Pandey

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.