Kerala PSC Questions 176

This page contains Kerala PSC Questions 176 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3501. കേരളത്തിലെ ആദ്യ വനിതാ വൈസ് ചാൻസിലർ

Answer: ഡോ.ജാൻസി ജെയിമ്സ്

3502. In which district, Sankhumukham beach located

Answer: Thiruvananthapuram

3503. നോബല്‍ സമ്മാനം നേടിയ ആദ്യ ഇന്ത്യക്കാരന്‍ ?

Answer: രവീന്ദ്രനാഥ ടാഗോര്‍

3504. CD ROM was developed by:

Answer: Philips and Sony

3505. പതിനേഴാം വയസ്സിന് ശേഷം വിദ്യാഭ്യസം ആരംഭിച്ചനവോത്ഥാനനായകൻ ?

Answer: വി.ടി.ഭട്ടതിരിപ്പാട്

3506. A tractor driving pulley has its 25 cm diameter and revolving at a speed of 960 r.p.m. If on the shaft of a thresher, an attached pulley is revolving at a speed of 1600 r.p.m. what would be the diameter of this pulley ?

Answer: 12 cm

3507. The cells used in mobile phone are:

Answer: Lithium ion cells

3508. English Premier League is associated with the game of:

Answer: Football

3509. കൊൽക്കത്തയിൽ സുപ്രീം കോടതി സ്ഥാപിച്ച ഗവർണ്ണർ ജനറൽ?

Answer: വാറൻ ഹേസ്റ്റിംഗ്സ്

3510. What is the greatest possible length which can be used to measure exactly the lengths 8 m, 4 m 20 cm and 12 m 20 cm?

Answer: 20 cm

3511. The first Indian Governor General of India was:

Answer: C. Rajagopalachari

3512. Friends can help you to ________ a difficult time in your life.

Answer: get around

3513. The components that process data are located in the?

Answer: CPU

3514. _____refers to email that appears to have been originated from one source when it was actually sent from another source.

Answer: Email spoofing

3515. Sir Ronald Ross was born at:

Answer: Almora

3516. World cancer day was observed on

Answer: February- 4

3517. What is the theme of the 2019 National Science Day (NSD)?

Answer: Science for the people and the people for science

3518. Which one of the following is not a Web Browser?

Answer: MS Office

3519. 20,18,22,20,24,22,26, ----

Answer: 24

3520. The `Head Quarters` of North East Railway is at?

Answer: Gorakhpur

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.