Kerala PSC Questions in Malayalam 178

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 178 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3541. ഒരു സംസ്ഥാനത്തിലെ പ്രഥമ പൗരന്‍ ആരാണ്?

Answer: ഗവര്‍ണര്‍

3542. ഇന്ത്യയുടെ ദേശീയ കായിക വിനോദം ?

Answer: ഹോക്കി

3543. Communist manifesto written by?

Answer: Karl Marx

3544. Two dozen oranges ____ only twenty rupees.

Answer: cost

3545. ദേശീയ നിയമദിനം?

Answer: നവംബർ 26

3546. ' കേരള സ്കോട്ട് ' എന്നറിയപ്പെട്ടത് ആരാണ്.?

Answer: സി.വി.രാമന്പിളള

3547. കേരളത്തിലെ ആദ്യ പുകയില വിമുക്ത ജില്ല

Answer: കോട്ടയം

3548. In which year, the newspaper Sujananandini Was started?

Answer: 1891

3549. Who wrote the poem `Jathilkummi exposing the evils of caste system ?

Answer: Pandit K.P. Karuppan

3550. Go​ ​back​ ​to​ ​Vedas’This​ ​call​ ​given​ ​by

Answer: Dayanand Saraswati

3551. A bus starts from city ‘X’. The number of women in the bus is half the number of men. In the city ‘Y’, 10 men leave the bus and 5 women enter. Now the number of men and women is equal in the beginning. How many passengers were there?

Answer: 15

3552. If the compression ratio in IC engine increases then its thermal efficiency will:

Answer: Increases

3553. Which technology is used in Compact Disks?

Answer: Laser

3554. . പതിനൊന്നാം പ്രവാസി ഭരതീയ ദിവസ് സമ്മേളനത്തിന്റെ വേദിയായ നഗരം?

Answer: കൊച്ചി

3555. The Nair Service Society (NSS) was founded on

Answer: 1914

3556. An officer appointed by the registrar to decide a dispute is called---------

Answer: Arbitrator

3557. He is reconciled ----- my loss.

Answer: to

3558. നവരത്നങ്ങള്‍ - സമാസമേത്?

Answer: ദ്വിഗുസമാസം

3559. കേരളത്തിലെ മിസ്റ്റിക് കവി ആര്?

Answer: ജി.ശങ്കരക്കുറുപ്പ്

3560. He died________his own hands

Answer: by

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.