PSC General Knowledge Questions 174

This page contains PSC General Knowledge Questions 174 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3461. എം.എസ്. ധോണി ദ് അൺടോൾഡ് സ്റ്റോറി \' എന്ന ചിത്രം സംവിധാനം ചെയ്തത് ആര്?

Answer: നീരജ് പാണ്ഡെ

3462. ഇന്ത്യൻ വ്യോമഗതാഗതത്തിന്റെ പിതാവ്

Answer: ജെ.ആർ.ഡി. ടാറ്റ

3463. The Government of India has announced the National Health Policy in the year of

Answer: 1982

3464. . First Chief Minister of Kerala?

Answer: E.M. Sankaran Namboothiripad

3465. പൊൻമുടി ടൂറിസ്റ്റ് കേന്ദ്രം ഏത് ജില്ലയിലാണ്?

Answer: തിരുവനന്തപുരം.

3466. ശ്രീനാരായണഗുരു 1916-ൽ സന്ദർശിച്ച മഹാൻ?

Answer: രമണമഹർഷി

3467. Which is the Smallest Continent

Answer: Australia

3468. Economic Planning is an area coming under:

Answer: Concurrent list

3469. Cryptography is the practice and study of ———.

Answer: Hiding information

3470. The Flamingo festival is celebrated annually in

Answer: .Andhra Pradesh

3471. According to the elephant census, which state has the most number of elephants in the country?

Answer: Karnataka

3472. .If y-x/x=3/8 Find y:x:

Answer: .11:8

3473. കോരൻ , ചാത്തൻ , ചിരുത , കഥാപാത്ര മായി വരുന്ന കൃതി

Answer: ഏണിപ്പടികൾ

3474. The SNDP came into existence on -------?

Answer: 1903 May 15

3475. He is not tired...........walk.

Answer: to

3476. Who has been conferred the first-ever 'Football Ratna' by Football Delhi?

Answer: Sunil Chhetri

3477. Which among following is in Uttarakhand ?

Answer: Corbett National Park

3478. ഇന്ത്യൻ അണു ബോംബ് പദ്ധതിയുടെ പിതാവ്

Answer: ഡോ രാജ രാമണ്ണ

3479. മേല്‍പ്പത്തൂര്‍ ഭട്ടതിരിപ്പാടിന്‍റെ സ്മാരകം സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന തെവിടെ

Answer: ചന്ദനക്കാവ്

3480. കേരളത്തിൽ മേച്ചിൽപുല്ല് സമരം നടന്ന ജില്ല?

Answer: കണ്ണൂർ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.