Kerala PSC Questions and Answers 177

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 177 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3521. Surgeon : Forceps :: ?

Answer: Blacksmith: Hammer

3522. വൈറ്റമിന്‍ B യുടെ കുറവുമൂലം ഉണ്ടാകുന്ന രോഗം

Answer: ബെറി ബെറി

3523. ധോണി വെള്ളച്ചാട്ടം ഏതു ജില്ലയിലാണ് ?

Answer: പാലക്കാട്

3524. Which is called, Pink City?

Answer: Jaipur

3525. Cathy is half the age of Ann but is twice older than Don. Ben is twice as old as Ann but twice younger than Flora. which two persons form the pair of the oldest and the youngest ?

Answer: Flora & Don

3526. The​ ​world’s​ ​growing​ ​appetite​ ​for​ ​what​ ​food​ ​product​ ​is​ ​a​ ​leading cause​ ​of​ tropical​ ​deforestation?

Answer: Beef

3527. Who is the founder of Forward Block formed in 1939?

Answer: Subhash Chandra Bose.

3528. The lady known as the "Grand Old Lady of Indian Nationalism" is

Answer: Sarojini Naidu

3529. When is the National Science Day celebrated every year?

Answer: 28 Feb

3530. The famous Champaran Satyagraha was started by Gandhiji in the year:

Answer: 1917

3531. Who proclaimed `Go back to Gita`?

Answer: Swami Vivekananda

3532. ദത്തവകാശ നിരോധനനിയമം നടപ്പാക്കിയതാര്?

Answer: ഡെൽഹൗസി

3533. A man buys a cycle for 1400 and sells it at a loss of 15% what is the selling price of the cycle?

Answer: 1190

3534. കേരള സര്‍ക്കാര്‍ നിയമിച്ച പത്താം ശന്പളകമ്മീഷന്‍ ചെയര്‍മാന്‍ ആര്?

Answer: ജസ്റ്റിസ് സി.എന്‍. രാമചന്ദ്രന്‍ നായര്‍

3535. Which of the following Indian players are featured in both ICC Test & ODI team of the year 2018? (Marks: 0)

Answer: Virat Kohli and Jasprit Bumrah

3536. Printing technique using toner such as a laser printer or photocopier is called

Answer: Xerography

3537. . a/b = 4/3 ആയാല്‍ (3a+3b)/(3a-3b) എത്ര

Answer: 3

3538. Quick Tables can be inserted by clicking one of the following in order:

Answer: Insert->Table->Quick Table

3539. കേരളത്തിൽ ചാലിയാർ ലഹളക്ക് നേതൃത്വം നൽകിയ വ്യക്തി?

Answer: കെ എ റഹ്മാൻ

3540. ഇന്ത്യയിലെ ‘ഓപ്പറേഷൻ ഫ്ളഡ്’ അല്ലെങ്കിൽ ധവളവിപ്ലവത്തിന്റെ പിതാവ് എന്നറിയപ്പെടുന്നത് .

Answer: വർഗ്ഗീസ് കുര്യൻ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.