PSC Questions and Answers 2022 165

This page contains PSC Questions and Answers 2022 165 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3281. ഒരു നോട്ടിക്കൽ മൈൽ എന്നത്?

Answer: 1.852 കിലോമീറ്റർ

3282. Which is the thrust area of Prime minister's Rozgar Yojana?

Answer: Unemployed youth

3283. അടുക്കളയിൽ നിന്ന് അരങ്ങത്തേയ്ക്ക് ആദ്യമായി അവതരിപ്പിച്ച സ്ഥലം?

Answer: ഇടക്കുന്നി

3284. Which is not included in the sources of energy, getting for agricultural work ?

Answer: Cow

3285. The best conductor of electricity is :

Answer: Silver

3286. ദില്ലി മേരി ദില്ലി : ബിഫോർ ആൻഡ് ആഫ്റ്റർ 1998 എന്ന പുസ്തകത്തിന്റെ രചയിതാവ്

Answer: ഷീലാ ദീക്ഷിത്

3287. What digit are representatives of all binary numbers–

Answer: Both A and B

3288. ഇന്ത്യൻ സേനയുടെ ശ്വാനസേനയിൽ ഇടം നേടിയ നാടൻ നായ് വർഗ്ഗം?

Answer: മിഥോൾ ഹോണ്ട് [കർണ്ണാടകത്തിൽ വ്യാപകമായി കാണപ്പെടുന്ന നായിനം]

3289. Which country won the Snooker Team World Cup 2018?

Answer: India

3290. Who was the exponent of “Aiyyavazhi” system of belief?

Answer: Vaikundaswami

3291. Ente koodu, a Project of the Department of Social Justice,Government of Kerala almed:

Answer: Shelter for destitute women

3292. ദിത്വം നടക്കാത്ത സമാസം ഏത് ?

Answer: ദ്വന്ദ്വന്‍

3293. If 4 taps can fill a tank in 10 hours. Then how many hours can 6 taps fill the same tank?

Answer: .6 2/3 hours

3294. Gayathripuzha is the tributary of which river?

Answer: Bharatha Puzha

3295. Geocentric Theory was put forward by ------

Answer: Ptolemy

3296. In which state of India launched the revolutionary Rural Employment Guarantee Scheme for the first time in 1970s?

Answer: Maharashtra

3297. ആധുനികസർക്കസിന്റെ പിതാവ്

Answer: ഫിലിപ് ആസ്റ്റലി

3298. How much time will it take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

Answer: 4 years

3299. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യത്തെ സൂപ്പർ ഫാബ് ലാബ് സ്ഥാപിച്ചത് എവിടെ?

Answer: കൊച്ചി

3300. The speed of a car is 64 km/hr. Find the time required to travel a distance of 256 km

Answer: 4 hr

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.