Kerala PSC Question Bank in Malayalam 175

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 175 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3481. \"ടു കിൽ എ മോക്കിങ് ബേർഡ്\" എന്ന നോവലിന്റ്റെ രചയിതാവ്

Answer: ഹാർപർ ലീ

3482. ശ്രീ ഭട്ടാരകൻ എന്ന പേരിൽ അറിയപ്പെട്ടത്?

Answer: ചട്ടമ്പിസ്വാമികള്‍

3483. ചാവറാ കുര്യാക്കോസ് ഏലിയാസ് മരണമടഞ്ഞ സ്ഥലം?

Answer: കൂനമ്മാവ് കൊച്ചി

3484. കേരളത്തിലെ ആദ്യ വനിതാ ഡിജിപി എന്ന ബഹുമതിക്ക് അർഹയായത്?

Answer: ആർ ശ്രീലേഖ

3485. The best method of milking is—

Answer: None of these

3486. The HQ (Head Quarters) of Wayanad District is :

Answer: Kalpetta

3487. Silicon​ ​Valley​ ​of​ ​India​ ​is​ ​located​ ​in

Answer: Bengalooru

3488. The programs which are as permanent as hardware and stored ut ROM is known as:

Answer: Firmware

3489. The head quarters of Interpol is in:

Answer: France

3490. നായർ സമുദായ പുരോഗതിക്കായി 1907-ൽ രുപം കൊണ്ട സംഘടനാ ഏത് ?

Answer: കേരളീയ നായർ സമാജം സി കൃഷ്ണപിള്ളയായിരുന്നു സ്ഥാപകൻ

3491. What is correcting errors in a program called?

Answer: Debugging

3492. പേര്‍ഷ്യക്കാരുടെ പുതുവല്‍സര ആഘോഷമായ നവ്റോസ് നിര്‍ത്തലാക്കിയ മുഗള്‍ ഭരണാ ധികാരി

Answer: ഔറംഗസീബ്

3493. ..................is animated manifestation of the MS Office help system.

Answer: Office Assistant

3494. ഭൂമിയില്‍ എറ്റവും അപൂര്‍വ്വമായി കാണപ്പെടുന്ന മൂലകം ഏതാണ് ?

Answer: അസ്റ്റാറ്റിന്‍‌

3495. Sue has been saving her money __________ many years.

Answer: for

3496. The simple interest on a certain sum for 3 years of 14% per annum is Rs.23520. The sum is?

Answer: Rs. 56000

3497. Sheela is facing south. She turned left and travelled 15m and turned left and travelled 7m. Lastly she turned west and travelled 15m. How far is Sheela now from the starting point?

Answer: 7m

3498. International Ayurveda research Institute to be set up in which district of Kerala .

Answer: Kannur

3499. Substitute one word for the underlined phrase. He joined the college to study the branch of science that deals with the study of heavenly bodies"

Answer: Astronomy

3500. Which state government will provide old age pension to people above the age of 57 years?

Answer: Telangana

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.