Kerala PSC Question Bank in Malayalam 167

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 167 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3321. അജിത്ത് ബാങ്കിൽ നിന്നും15% പലിശക്ക് ഒരു തുക ലോൺ വാങ്ങി.രണ്ടാം കൊല്ലാവസാനമാണ് തിരിച്ചടച്ചത്.കൂട്ടു പലിശ ആയതിനാൽ സാധാരണ പലിശയേക്കാൾ 450 രൂപ കൂടുതൽ കൊടുക്കേണ്ടി വന്നു.ബാങ്കിൽ നിന്നും വാങ്ങിയ തുക എത്ര ആയിരുന്നു?

Answer: 20000

3322. How many Articles are incorporated in the Indian Constitution ?

Answer: 397

3323. ശ്രീ നാരായണ ഗുരു അരുവിപ്പുറത്തു പ്രതിഷ്ഠ നടത്തിയ വര്ഷം.?

Answer: 1888

3324. The volatile elements like sodium, mercury etc are the elements with :

Answer: Low melting point

3325. Who led Kallumala (Stone Ornament) Agitation in 1915?

Answer: Ayyankali. The Kallumala Agitation is also called Perinad Agitation since the centre of agitation was in Perinad of Kollam District.

3326. Small application programs that run on a web page and may ensure a form is completed properly or provide animation are known as–

Answer: Applets

3327. Grouping and processing all of a firm’s transactions at one time is called–

Answer: batch processing

3328. The First Litigation-free village in India:

Answer: Varavur

3329. കാക്കിനഡ കോൺഗ്രസ്സമ്മേളനത്തിൽ അയിത്തിനെതിരെ പ്രമേയം അവതരി പ്പിച്ചത് ആര്?

Answer: ടി. കെ. മാധവൻ .

3330. The air fuel mixture required at the time of engine starts is:

Answer: Rich mixture

3331. The writer who is known as ‘Swadeshabhimani’:

Answer: K. Ramakrishna Pillai

3332. പിതാക്കള്‍ എന്ന പദത്തിന്‍റെ അര്‍ത്ഥം ?

Answer: പൂര്‍വികര്‍

3333. DES stands for

Answer: Digital Encryption Standard

3334. The title `Sardar` was given to Patel by?

Answer: Gandhiji

3335. Which social reformer started the weekly 'Prabhodakan'?

Answer: Kesari Balakrishna Pillai

3336. Which state Chief Electoral Officer (CEO) has launched the Enajori initiative for PwD?

Answer: Assam

3337. Who of the following Indian female cricketers has scored fastest T20I fifty?

Answer: Smriti Madhana

3338. Who has won the women's singles event at the 83rd Senior National Badminton Championships 2019?

Answer: Saina Nehwal

3339. Which country has launched its first semi-heavy missile-equipped submarine ‘Fateh’?

Answer: Iran

3340. അറിയപ്പെടുന്നവയിൽ ഏറ്റവും വലിയ നക്ഷത്രം

Answer: വി വൈ കാനിസ് മജോറിസ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.