PSC Questions and Answers in Malayalam 163

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 163 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3241. The Dividend is declared in–

Answer: Annual General Body Meeting

3242. If 2 /3 + 4/ 5 + 𝑟 = 2, what is the value of r ?

Answer: 𝟖/𝟏𝟓

3243. The minimum/maximum strength of a Legislative Assembly of a state is :

Answer: 40/500

3244. The bill which must be passed by each house of Indian Parliament separately by a special majority is:

Answer: Constitution Amendment Bill

3245. The role of’Palani’in the film of ‘Chemmeen’is played by:

Answer: Sathyan

3246. Bootstrap or vector is called–

Answer: grappling hook program

3247. Who was the first president of Nair Service Society formed in 1914 as 'Nair Bhrithyajana Sangham'?

Answer: K Kelappan

3248. Liu Xiaobo, who passed away on July 13, 2017, had won Nobel Prize for:

Answer: Peace

3249. The right to dissolve the Rajya Sabha rest with in ?

Answer: None of these

3250. According to a military code, SYSTEM is SYSMET and NEARER is AENRER. What is the code for FRACTION ?

Answer: CARFNOIT

3251. In which of the following neighboring countries, the Festival of India has started?

Answer: Nepal

3252. Who founded Swadeshabhimani News Paper?

Answer: Vakkom Maulavi

3253. The artistic media tool in the spray mode lets us fill creates strokes of different kinds of patterns:

Answer: Spray

3254. The mother tongue of a computer is..........

Answer: Machine language

3255. I ......... all the books to the library last week

Answer: returned

3256. Select the word which has correct spelling:

Answer: Champagne

3257. JOHAN CRUYFF, WHO DIED RECENTLY, WAS A FOOTBALL LEGEND OF WHICH COUNTRY?

Answer: Netherlands

3258. എരിപൊരി കൊണ്ടുപോകുക` എന്ന ശൈലിയുടെ അര്‍ത്ഥം?

Answer: ദാരിദ്ര്യമനുഭവിക്കുക

3259. തിരുവനന്തപുരത്തേക്ക് "പോകുന്ന" വണ്ടി. ഇവിടെ അടിവരയിട്ട പദം?

Answer: പേരെച്ചം

3260. The opposite of 'obligatory'is

Answer: voluntary

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.