PSC General Knowledge Questions 166

This page contains PSC General Knowledge Questions 166 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3301. സാബത്തിക ശാസ്ത്രത്തില്‍ ആദ്യ നേബല്‍ നേടിയ ആദ്യ ഏഷ്യക്കാരന്‍

Answer: അമര്‍ത്യ സെന്‍

3302. He is __________ honest man.

Answer: an

3303. The nervous system of the computer

Answer: Control Unit

3304. കേരളത്തിലെ ആദ്യ പുകയില വിമുക്ത നഗരം

Answer: കോഴിക്കോട്

3305. भारत में सबसे अधिक दाल का उत्पादन किस राज्य में होता है?*

Answer: मध्य प्रदेश

3306. The fear of bees is :

Answer: Apiphobia

3307. The first Malayalee appeared in the Postal Stamp:

Answer: Sreenarayana Guru

3308. റേഡിയോ തരംഗങ്ങൾ സഞ്ചരിക്കുന്ന അന്തരീക്ഷ മണ്ഡലം?

Answer: അയണോസ്ഫിയർ

3309. The city known as Manchester of South India is?

Answer: Coimbatore

3310. He continued to sleep on the park bench in order to ---- as many ways as possible.

Answer: economically

3311. Alla Rakha Khan is famous for which Musical Instrument?

Answer: Tabla

3312. ക്വക്ക് സില്‍വ്വര്‍ എന്ന് അറിയപ്പെടുന്നത് ഏത് ലേഹമാണ്?

Answer: മെര്‍ക്കുറി

3313. താഴെ തന്നിരിക്കുന്നവയില്‍ കര്‍മ്മകത്തിന് ഉദാഹരണം ഏത്?

Answer: വായിക്കുക

3314. `Passed away` മലയാളത്തിലെ അര്‍ത്ഥം

Answer: മരിച്ചുപോയി

3315. They gave in after fierce resistance

Answer: കടുത്ത ചെറുത്തു നില്‍പ്പിനു ശേഷം അവര്‍ കീഴടങ്ങി

3316. The diameters of two spheres are in the ratio 1:4. Then the ratio of their volumes?

Answer: 1:64

3317. At 3:40, the hour hand and the minute hand of a clock form an angle of:

Answer: 130?

3318. India`s only Marine bio -reserve is ......

Answer: Gulf of Mannar

3319. The fire tried to-----

Answer: put out

3320. State list, Union list, Concurrent list are included in which of the following schedule

Answer: 7

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.