Kerala PSC Questions and Answers 169

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 169 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3361. കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ ഗവർണ്ണർ

Answer: ഡോ. ബി. രാമകൃഷ്ണറാവു

3362. The source code created by the programmer:

Answer: Program

3363. ഭരണഘടന നിർമാണ സഭയിൽ അംഗങ്ങളായ മലയാളികൾ എത്ര

Answer: 17

3364. 1900 ൽ രണ്ടാം ഈഴവ മെമ്മോറിയൽ സമർപ്പിക്കപ്പെട്ടതാർക്ക്?

Answer: കഴ്സൺ പ്രഭു

3365. The draft of 'Victory plough' is—

Answer: 80-100 kg

3366. Diffusion of light in atmosphere takes place due to

Answer: Dust particles

3367. .Space​ ​shuttle​ ​Discovery​ ​and​ ​a​ ​crew​ ​of​ ​seven​ ​returned​ ​to​ ​the​ ​earth on​ ​June​ 14,2008,after​ ​delivering​ ​a​ ​giant- lab​ ​Kibo​ ​and​ ​a​ ​toilet​ ​pump for​ ​the​ international​ ​space​ ​station

Answer: Japanese

3368. Who is regarded as the father of Medicine?

Answer: Hippocrates

3369. The book ‘Planned Economy for India’was written by:

Answer: .M.Visvesvarya

3370. Who was the founder of Kerala Pulaya Mahasabha?

Answer: -P.k chathan master

3371. The Housing minister of Kerala behind the concept of Lakshamveedu project .?

Answer: M N Govindan Nair

3372. ഡോ. പൽപ്പു ശ്രീനാരായണഗുരുവിനെ "പെരിയ സ്വാമി' എന്ന് വിളിച്ചപ്പോൾ കുമാരനാശാനെ വിളി ച്ച പേരെന്ത്?

Answer: ചിന്നസ്വമി.

3373. Mahalanobis model was accepted for the

Answer: 2nd Five Year Plan

3374. If in a certain language CHAMPION is coded as HCMAIPNO how can NEGATIVE coded that code?

Answer: ENAGITEV

3375. The peak which lies at Southern tip of Western ghat?

Answer: Agasthyarkoodam

3376. Jawahar Rozgar Yojana Scheme will be shared by Central and the State in the ratio of -------

Answer: 80:20

3377. `.mpg` is the extension of?

Answer: Animation file

3378. ഇന്ത്യയിൽ എ ടി എം സ്ഥാപിതമായ വര്ഷം

Answer: 1987 (മുംബൈ)

3379. First web browser developed in India is:

Answer: Epic

3380. Who is regarded as the father of Botany?

Answer: Theophrastus

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.