Kerala PSC Question Bank in Malayalam 151

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 151 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3001. ഇന്ത്യയുടെ ബഹിരാകാശ ഗവേഷണ പദ്ധതിയുടെപിതാവ്

Answer: ഡോ.വിക്രം സാരാഭായ്

3002. What is the meaning of the idioms
Wow! It's raining cats and dogs today! I wish I'd brought my umbrella to school!

Answer: It\\\'s raining heavily.

3003. ഇന്ത്യ ആദ്യമായി ലോകകപ്പ് ക്രിക്കറ്റ് ജേതാക്കളായ വർഷം

Answer: 1983

3004. ഇന്ത്യന്‍ റെയര്‍ എര്‍ത്ത് ഫാക്റ്ററിയുടെ ആസ്ഥാനം ?

Answer: ചവറ

3005. Who said "consumer is the king

Answer: Swami Vivekananda

3006. Insecticides are specific inhibitors of—

Answer: Blood Circulatory system

3007. Seed-plot technique is adopted in—

Answer: Potato

3008. Mid Day Meal Scheme—

Answer: Provides lunch to about 120 million children

3009. 'Tarikh-i-Firoz Shahi' was written by

Answer: Ziauddin Barani

3010. Which​ ​of​ ​the​ ​following​ ​rivers​ ​originates​ ​from​ ​Trans​ ​Himalayas?

Answer: A.Sindu

3011. Who was the founder of the Samatva Samajam;

Answer: Vaikunda Swamikal

3012. ഇന്ത്യയുടെ ആദ്യത്തെ വെബ് ബ്രൗസർ

Answer: എപിക്

3013. Where was the famous news paper “Swadeshbhimani” started by Vakkom Abdul Khader Maulavi?

Answer: Anchutengu

3014. Air cleaner is used for:

Answer: All of the above

3015. I have never met Osama Bin Laden ____ do I want to

Answer: nor

3016. The masculine gender of `Duck` is

Answer: drake

3017. സന്ധിയേത്-തിരുവോണം

Answer: ആഗമസന്ധി

3018. ’Swayamsidha’ is an integrated scheme for which of the following

Answer: Women empowerment

3019. 'ഭാഷാടിസ്ഥാനത്തിലുള്ള സംസ്ഥാന പുനഃസംഘടനാ സമയത്ത് തമിഴ്നാടിനോട് ചേർക്കപ്പെട്ട താലൂക്ക് അല്ലാത്തത്?

Answer: ദേശിംഗനാട്

3020. Opposite of the word 'glory'
a. Displeasure
b. Splendour
c. Disgrace
d. Dull

Answer: Disgrace

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.