Kerala PSC Economics Questions and Answers 5

This page contains Kerala PSC Economics Questions and Answers 5 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
81. The goods produced by the diary corporation in Denmark are sold under the trademark

Answer: Lurbrand

82. ഏഷ്യന്‍ ഡവലപ്പ് മെന്റ് ബാങ്ക് നിലവില്‍ വന്ന വര്‍ഷം

Answer: ഡിസംബര്‍ 1966

83. വെല്‍ത്ത് ഓഫ് നേഷന്‍ എന്ന കൃതിയുടെ കര്‍ത്താവ്

Answer: ആഡം സ്മിത്ത്

84. ദേശവല്‍കരണ സമയത്തെ റിസര്‍വ്വ് ബാങ്ക് ഗവര്‍ണ്ണര്‍ ആരായിരുന്നു

Answer: സര്‍ ബനക് രാമറാവു

85. ഇന്ത്യയിലെ 14 ബാങ്കുകൾ ആദ്യമായി ദേശസാൽക്കരിച്ച വർഷം

Answer: 1969

86. In India GST came effective from July 1st, 2017. India has chosen _________ model of dual – GST.

Answer: Canadian

87. GST threshold limit of North Eastern States is _________ lakh

Answer: 10

88. Public Private Partnership came to be introduced in India to—

Answer: Mitigate the financial burden of the governments

89. .GST came into force on ?

Answer: 2017 July 1

90. Which Of The Followings Institutions Entitled its Slogans as "Yogashemam Vahamyaham"?

Answer: LIC

91. Planning commission was established in

Answer: 1950 March 15

92. .The first country introduced salt tax ?

Answer: China

93. GIC was set up in

Answer: 1972

94. The normal wear and tear of a capital good during production is called

Answer: Depreciation

95. First Post Office savings bank ATM established at ?

Answer: Chennai

96. The book branding India an incredible story was written by

Answer: Amithabh kant

97. ഇന്ത്യയിലെ ഏറ്റവും പഴക്കമുള്ള തദ്ദേശീയമായ ആദ്യ ബാങ്ക്?

Answer: അലഹബാദ് ബാങ്ക്

98. ബാങ്കുകളുടെ ബാങ്ക് എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer: റിസർവ്വ് ബാങ്ക്

99. റിസർവ് ബാങ്കിന്റെ ചിഹ്നത്തിലുള്ള മൃഗം?

Answer: കടുവ

100. Which bank has won the title of the world's best bank by Forbes?

Answer: DBS bank

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.