Kerala PSC Geography Questions and Answers 9

This page contains Kerala PSC Geography Questions and Answers 9 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
161. ഏതു പ്രദേശത്തെ ചക്രവാതമാണ് വില്ലി- വില്ലീസ്?

Answer: ആസ്ട്രേലിയ

162. സ്റ്റെപ്പീസ് എന്ന പുൽമേട് എത് രാജ്യത്താണ്?

Answer: റഷ്യ

163. വടക്കേ അമേരിക്കയിലെ നീളം കൂടിയ നദി?

Answer: മിസോറി - മിസ്സിസിപ്പി

164. അമേരിക്കയുടേയും കാനഡയുടേയും അതിർത്തിയിൽ സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന വെള്ളച്ചാട്ടം?

Answer: നയാഗ്ര വെള്ളച്ചാട്ടം

165. Silent Valley National Park was inaugurated by..........

Answer: Rajiv Gandhi

166. Puralimala is situated in?

Answer: Thalassery

167. In which year the State of Cochin merged with Travancore?

Answer: 1949

168. Who was the founder and publisher of the newspaper Swadeshabhimani?

Answer: Vakkom Moulavi

169. All India Rural Credit Review Committee was appointed in ----------

Answer: 1969

170. The default lines to drop for drop cap is:

Answer: 3 lines

171. A change in color with change in temperature

Answer: Thermochromism

172. The number of gold medals won by China in the Incheon Asian Games 2014

Answer: 151

173. Statistical matters are typed by using

Answer: Tabulator

174. Right division of word is known as...............

Answer: Syllabification

175. Which of the following special function keys allow the content in cells ?

Answer: Return

176. The Intersection of a Row and Column is called ____

Answer: A Cell

177. Who hailed Akkamma Cheriyan as 'The Jhansi Rani of Travancore'?

Answer: M.K. Gandhi

178. Transmissibility is defined as

Answer: Output amplitude / input amplitude

179. Which planet is brightest ?

Answer: Venus

180. Which country has the largest coast line ?

Answer: Canada

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.