Kerala PSC Geography Questions and Answers 2

This page contains Kerala PSC Geography Questions and Answers 2 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
21. Which is the most abundant element in the earth crust

Answer: Oxygen

22. ഭൂമി ശാസ്ത്രത്തിന്റെ പിതാവ്?

Answer: ടോളമി

23. ഉത്തരാർധഗോളത്തിൽ ഏറ്റവും ദൈർഘ്യമേറിയ പകൽ അനുഭവപ്പെടുന്നത്എന്നാണ്?

Answer: ഡിസംബർ 22

24. ബാരോ മീറ്റർ കണ്ടു പിടിച്ചത്?

Answer: ടോറി സെല്ലി

25. Who wrote 'Poor Economies'

Answer: Abhijith Banerjee

26. The first National park in Kerala

Answer: Iravikulam

27. Average rainfall in Kerala?

Answer: 300cm

28. ---------- is a formal accounting system set up for recording costs

Answer: Cost accounting

29. Which of the following is not a quantitative credit control weapon used by RBI to control credit

Answer: Moral suasion

30. World's richest monosite deposits occur in the district of:

Answer: Palakkadu

31. We can send the same letter to many different people using:

Answer: Mail merge

32. _____ is a measure of how close together the lines in a halftone grid are in the printing process.

Answer: LPI

33. Paper in which cellulose fibers are parallel the shortest edge of the sheet ?

Answer: Short Grain

34. Formatting of letters in a regular line with even space between them is called

Answer: Alignment

35. Which is the shortcut key for changing the selected text in Italics?

Answer: Ctrl+I

36. In Official letters from Kerala Government Secretariat, the name of office as "Office of the.............. is

Answer: Not used

37. Who bagged the best actress award at the 62nd National Film Award ?

Answer: Kangana Rawat

38. The output quality of printer is measured by......

Answer: Dots per inch

39. Which option is selected, MS- Word will print a complete set of the first copy, then the second set and so on. ?

Answer: Collate

40. BET method uses ________ gas to measure surface area.

Answer: Nitrogen

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.