Kerala PSC Geography Questions and Answers 5

This page contains Kerala PSC Geography Questions and Answers 5 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
81. ഇംഗ്ലീഷ് അക്ഷരമാലയിലെ 'S' ആകൃതിയിൽ കാണപ്പെടുന്ന സമുദ്രം?

Answer: അറ്റ്ലാന്റിക്

82. Biggests irrigation project in Kerala?

Answer: Kallada

83. The river which flows through Silent Valley?

Answer: Kunthipuzha

84. Who translated the first historical novel 'Akbar' to Malayalam?

Answer: Kerala Varma Valiya Koi Thampuran

85. Which/who of the following is the custodian of the Constitution of India?

Answer: Supreme Court

86. -------- means audit pays surprise visit to client office and surprise checking on certain important items

Answer: None of the above

87. -------- refer to the amount called up by the company but not paid by the shareholders

Answer: Calls in Arrears

88. -MICR Stands for

Answer: Magnetic Ink Character Reader

89. There are 75 employees in a firm, during one year 2/15 of them left, how many remain?

Answer: 65

90. Which feature do you use to create Newspaper?

Answer: Columns

91. Name the rescue operations held at Andhra Pradesh after Hud Hud Storm.

Answer: Operation Lehar

92. Which is the longest river in Indian Sub-continent ?

Answer: Godawari

93. Thomas Cup is associated with which game ?

Answer: Badminton

94. which country has been ranked top in the recently released social progress index?

Answer: Norway

95. Who is the Present Cuben President?

Answer: Raul Castro

96. Assembly language

Answer: The header

97. The first elected President of India

Answer: Dr. Rajendra Prasad

98. The leader of Guruvayoor Satyagraha

Answer: K. Kelappan

99. Which of the following is amenable to reaction injection moulding?

Answer: PU

100. Which are the main gases present in Sun ?

Answer: Hydrogen and Helium

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.