PSC Questions and Answers 2022 37

This page contains PSC Questions and Answers 2022 37 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
721. കേരളത്തിൽ സൂര്യാസ്തമയവും ഉദയവും കാണാൻ പറ്റുന്ന ഏക സ്ഥലം

Answer: ഇലവീഴാ പൂഞ്ചിറ

722. The sheath-like structure around the epicotyl in the germinating seed of grass

Answer: Coleorhiza

723. Who is the newly elected Prime Minister of Papua New Guinea?

Answer: Peter O’Neill

724. ടാഗോർ ശ്രീനാരായണ ഗുരുവിനെ കണ്ടുമുട്ടിയ സ്ഥലം?

Answer: ശിവഗിരി

725. ഈഴവ മെമ്മോറിയലിൽ ഒപ്പുവച്ചരുടെ എണ്ണം?

Answer: 13176

726. “Awake, remember the creatorArise and fight against injustice” Name the magazine which printed this message on its front page:

Answer: ShivayogiVilasam

727. It was two years __________ that I first met Gopal.

Answer: before

728. Which of the following is not an output device ?

Answer: Scanner

729. .The ‘Milk Man of India’:

Answer: Varghese Kurien

730. In a class of 30 children 40% are girls. How many more girls coming to this class would make them 50%?

Answer: 6

731. Vajrasoochi' was the pen-name of

Answer: Moorkoth Kumaran

732. Vinobha Bhave offered individual satyagraha in

Answer: 15 May,1941

733. 'വേലക്കാരൻ' എന്ന പ്രസിദ്ധീകരണം ആരംഭിച്ചതാരാണ്?

Answer: സഹോദരൻ അയ്യപ്പൻ (കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ തൊഴിലാളി പ്രസിദ്ധീകരണമായിരുന്നു വേലക്കാരൻ),

734. 22nd World Petroleum Congress (WPC) International Conference was held from 9th to 12thJuly, 2017 in:

Answer: Istanbul, Turkey

735. That is the poet I was reffering ______________

Answer: to

736. The circuit bench of the Calcutta High Court will be set up in which of the following districts of West Bengal?

Answer: Jalpaiguri

737. വസ്ത്രങ്ങളുടെ വെളുപ്പ് നിറത്തിന് പകിട്ട് കൂട്ടാനുള്ള നീലം ആയി ഉപയോഗിക്കുന്ന പദാര്‍ത്ഥം ?

Answer: ലാപ്പിസ് ലസൂലി

738. കേരളത്തിൽ ഏറ്റവും കൂടുതൽ ഉത്പാദിപ്പിക്കുന്ന സുഗന്ധ വ്യഞ്ജനം

Answer: ഗരാമ്പൂ

739. If my mother had given me cash, I .... a new dress for my birthday party

Answer: would have bought

740. ഭക്രാനംഗല്‍ പദ്ധതി ഏതു നദിയില്‍

Answer: സത്ലജ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.