Kerala PSC Question Bank in Malayalam 31

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 31 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
601. താഴെ പറയുന്നവയില്‍ \'വിധായകപ്രകാരത്തിന്\' ഉദാഹരണം ?
a. പറയുന്നു
b. പറയട്ടെ
c. പറയണം
d. പറയാം

Answer: പറയണം

602. പ്രസിദ്ധമായ വേലകളി നിലനിലക്കുന്ന ജില്ല ഏത്?

Answer: ആലപ്പുഴ

603. ‘ഡെവലപ്പ്മെന്‍റ് ആന്‍റ് ഫ്രീഡം’ എന്ന സാമ്പത്തിക ശാസത്ര ഗ്രന്ഥം രചിച്ചത്

Answer: അമർത്യാസെൻ

604. Many people _____________ the poor
a. looked down on
b. looked on to
c. looked forward to
d. looked ahead to

Answer: looked down on

605. Recommended light intensity in operation theatre is

Answer: 75 foot candles

606. Who is the first Asian to get a Nobel prize in Science?

Answer: Sir C. V. Raman

607. കേരളത്തിന്‍റെ രാഷ്ട്രീയ ഗുരു എന്നറിയപ്പെട്ട വ്യക്തി ?

Answer: ബാരിസ്റ്റര്‍ ജി.പി. പിള്ള

608. ‘One who is well-versed in the science of languages is called a—

Answer: Philologist

609. Which alloy is used for the production of the body of aeroplanes?

Answer: Duralumine

610. The​ ​gas​ ​dissolved​ ​in​ ​water​ ​that​ ​makes​ ​it​ ​basic​ ​is?

Answer: .Ammonia

611. Which of the following is not a cyber crime?

Answer: Photocopying without

612. .Sound waves have high velocity in

Answer: Solids

613. First national emergency proclaimed in India was in

Answer: 1962

614. Ramakrishana Mission was founded by?

Answer: Swami Vivekananda

615. A man on tour travels first 160 km at 64 km/hr and the next 160 km at 80 km/hr. The average speed for the first 320 km of the tour is?

Answer: 71.11 km/hr

616. Who is the present Chief Justice of the Supreme Court of India?

Answer: T.S. Thakur

617. ചങ്ങമ്പുഴ കൃഷ്ണപിള്ള നക്ഷത്രങ്ങളുടെ സ്നേഹഭാജനം എന്ന ജീവചരിത്ര കൃതി ആരുടെ രചനയാണ്

Answer: എം കെ സാനു

618. കേരള ഫോക്‌ലോർ അക്കാദമിയുടെ ആസ്ഥാനം

Answer: ചിറക്കൽ

619. ആസിഡും ആല്‍ക്കലിയും ചേര്‍ന്ന് ജലവും ലവണവും ലഭിക്കുന്ന പ്രവര്‍ത്തനമേത്?

Answer: ന്യൂട്രലൈസേഷന്‍

620. സാരെ ജഹാൻ സെ അച്ഛാ എന്ന ഗാനം രച്ചിച്ചതാര്?

Answer: മുഹമ്മദ് ഇക്‌ബാൽ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.