PSC General Knowledge Questions 22

This page contains PSC General Knowledge Questions 22 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
421. What is the use of bookmarks in MS-Word

Answer: To jump to a specific location

422. വിറ്റാമിൻ B5 -ൻറെ അപര്യാപ്തത കൊണ്ട് നായ്ക്കളിൽ ഉണ്ടാകുന്ന രോഗം?

Answer: ബ്ലാങ്ക് ടങ്ങ്

423. Jeeval Sahithya Prasthanam was the early name of

Answer: Purogamana Sahithya Prasthanam

424. The news .......... not make me sad.

Answer: does

425. POL is:

Answer: High level language

426. എവറസ്റ്റ് കൊടുമുടി കീഴടക്കിയ ആദ്യ ഇന്ത്യൻ വനിത?

Answer: ബചേന്ദ്രി പാൽ

427. ദി മൺസൂൺ” ആരുടെ കൃതിയാണ്?

Answer: ഡോ.വൈ.പി.റാവു

428. ‘വിനായകാഷ്ടകം’ രചിച്ചത്?

Answer: ശ്രീനാരായണ ഗുരു

429. In​ ​cactue,the​ ​spines​ ​are​ ​the​ ​modified

Answer: Leaves

430. Who among the following was involved with the foundation of the Deccan Education :

Answer: Bal Gangadhar Tilak

431. In the case of a contract the information received from an unauthorized person is ineffective was formed in:

Answer: .Powell .V.Lee

432. Which of the following is not a noble gas?

Answer: Oxygen

433. Who made the Kozhencherry Speech on May 11, 1935?

Answer: C. Kesavan

434. സാഹിത്യത്തിനുളള നോബൽ സമ്മാനം നേടിയ ബ്രിട്ടീഷ് പ്രധാനമന്ത്രി?

Answer: വിൻസ്റ്റൺ ചർച്ചിൽ1953

435. Mr. Sathish is not here now.he.......To chennai

Answer: has gone

436. What is SHG?

Answer: Self Help Group

437. The electrical energy obtained from ordinary batteries is from?

Answer: Chemical energy

438. Ustad Bade Ghulam Ali Khan is famous vocalist for which form of Classical Music?

Answer: Thumri

439. Incumbent UPSC Chairman

Answer: Arvind Saxena

440. Which of the following pair is wrong

Answer: Lion - lioness

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.