Kerala PSC Questions and Answers 33

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 33 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
641. ലോകസഭയിലെ ആദ്യത്തെ അംഗീകൃത പ്രതിപക്ഷ നേതാവര്?

Answer: ഡോ. രാംസുഭഗ് സിങ്

642. ______is the amount of data that a storage device can transfer to the computer per second.

Answer: Data transfer rate

643. Identify the word correctly spelt.

Answer: Settlement

644. ഓണത്തെ കുറിച്ച് പരാമർശിക്കുന്ന സംഘകാല കൃതി

Answer: മധുരൈ കാഞ്ചി

645. മൂന്ന് പുരുഷന്മാർക്കോ നാലു സ്ത്രീകൾക്കോ ഒരു ജോലി തീർക്കാൻ 43 ദിവസം വേണം. എങ്കിൽ 7 പുരുഷന്മാർക്കും 5 സ്ത്രീകൾക്കും അതെ ജോലി പൂർത്തിയാക്കാൻ എത്ര ദിവസം വേണം ?

Answer: 12

646. How many m.m. are in one foot length ?

Answer: 304.8

647. One centimetre is equal to—

Answer: 10 mm

648. .Which technology is used in Compact disks ?

Answer: Laser

649. The poem ‘Gajendra Moksham Vanchippattu’was formulated by:

Answer: Sreenarayana Guru

650. Which scheme of the India Govt. envisages a 'slum-free India'?

Answer: Rajiv Awas Yojana

651. IPL -ലേക്ക് തിരഞ്ഞെടുക്കപ്പെട്ട ആദ്യ നേപ്പാളി താരം

Answer: Sandeep Lamichhanc

652. The original name of Vagbhatanandan,the famous social reformer in Kerala?

Answer: Kunji Kannan

653. ‘Exercise Vayu Shakti-2019’ held at ________?

Answer: Rajasthan

654. Resilience is inversely related to

Answer: Heat build up

655. Choose the correctly spelt word

Answer: niece

656. ഒറ്റപ്പദം എഴുതുക - മകളുടെ മകള്‍?

Answer: ദൗഹിത്രി

657. The study of sound?

Answer: Accoustics

658. The Southern part of Western Coastal plain is called

Answer: Malabar Coast

659. Idamalayar Dam is in the river of?

Answer: Periyar

660. അനുച്ഛേദം 45 ഭേദഗതി ചെയ്തത് എത്രാമത് ഭേദഗതിയിലൂടെയാണ്

Answer: 86

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.