PSC Questions and Answers in Malayalam 35

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 35 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
681. Which Five Year Plan was marred by inflation, armed conflicts and droughts, resulting in the introduction of plan holiday (1966-1969) to absorb the shock dealt to the economy and thus make way for further planning?

Answer: Third Plan

682. Nothing______________________disturbs his sleep.

Answer: ever

683. In DOS the core entity is referred as

Answer: Root directory

684. 500 നും 1000 നും ഇടയിൽ 9 ൻറെ എത്ര ഗുണിതങ്ങൾ ഉണ്ട്?

Answer: 56

685. പുതിയ സംസ്ഥാനങ്ങളുടെ രൂപീകരണം പ്രതിപാദിക്കുന്ന അനുച്ഛേദം

Answer: article 3

686. മദ്രാസ് പട്ടണത്തിന്റെ സ്ഥാപകൻ?

Answer: ഫ്രാൻസിസ് ഡേ

687. First match of IPL-VI was played between which two teams?

Answer: Kolkata Knight Riders and Delhi Daredevils

688. ലോക്സഭാ സ്പീക്കർ തന്റെ രാജിക്കത്ത് നൽകേണ്ടത് ആർക്ക്

Answer: ഡെപ്യൂട്ട സ്പീക്കർ

689. Which is the source of energy in the biosphere?

Answer: Sun

690. The Winner of Indonesia Open Super Series 2010

Answer: Saina Nehwal

691. .Deputy Chairman of the planning Commission:

Answer: Montek Singh Ahluwalia

692. God of Small Things’is a novel of

Answer: Kiran Desai

693. The Government of India launched the Balika Samridlul Yojana in which year?

Answer: 15 August 1997

694. P is 30% more efficient than Q. P can complete a work in 23 days. If P and Q work together, how much time will it take to complete the same work?

Answer: 13

695. ഏറ്റവും പഴക്കമുള്ള ദ്രാവിഡ ഭാഷ ഏത്?

Answer: തമിഴ്

696. Archaeopteryx is a connecting link of the following animals:

Answer: Reptiles and Aves

697. Navin spends 15% of his salary on cloths, 30% on food and 10% on transport . After this if he is left with Rs. 900. What is his salary?

Answer: 2000

698. In the Concurrent list, how many subjects have been included?

Answer: 47

699. മത്സ്യബന്ധനം ഏത് മേഖലയിൽ പെടുന്നു?

Answer: പ്രാഥമിക മേഖല

700. മണിക്കൂറിൽ 90 കി.മീ വേഗതയിൽ പോകുന്ന ഒരു തീവണ്ടി ഒരു ഇലക്ട്രിക്‌ പോസ്റ്റ്‌ കടക്കുന്നതിന്‌ 6 സെക്കൻഡ്‌ എടുക്കുന്നു. തീവണ്ടിയുടെ നീളം എത്ര ?

Answer: 150

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.