Kerala PSC Questions 32

This page contains Kerala PSC Questions 32 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
621. പ്രാഥമിക വിദ്യാഭ്യാസം മൗലികാവകാശമാക്കിയത് ഏത് ഭരണഘടനാ ഭേദഗതിയിലൂടെ?

Answer: ആറാമത് ഭേദഗതി

622. പിങ്ക് സിറ്റി എന്നറിയപ്പെടുന്ന നഗരം ?

Answer: ജയ് പൂര്‍

623. പ്രാചീന കാലത്ത് ചൂര്‍ണ്ണി എന്നറിയപ്പെട്ട നദി *

Answer: പെരിയാര്‍

624. കേരളത്തിന്‍റെ നിലവിലെ റവന്യൂ വകുപ്പ് മന്ത്രി ആരാണ് ? *

Answer: ഇ . ചന്ദ്ര ശേഖരന്‍

625. Who has been sworn-in as the new Chief Minister of Bihar?

Answer: Nitish Kumar

626. If it rains, we ………….. go out

Answer: could not

627. The pass located at the Southern end of Nilgiri Hills in South India:

Answer: .Palghat Gap

628. Nobel prize for economics in 2017

Answer: Richard H Thaler

629. . Which sanctuary was formerly known as Nellikkampatty?

Answer: Thekkady

630. Men and women are watching the show ( Change into passive)

Answer: The show is being watched by men and women.

631. They gave in after fierce resistance

Answer: കടുത്ത ചെറുത്തു നില്‍പ്പിനു ശേഷം അവര്‍ കീഴടങ്ങി

632. The HCF and LCM of two numbers are 33 and 2376. If one of the number is 297, then the other number is

Answer: 264

633. Beresheet spacecraft, which is in news recently, is from which country?

Answer: Israel

634. ഇന്ത്യന്‍ ബാങ്കുകളുടെ കളിത്തൊട്ടില്‍ എന്നറിയപ്പെടുന്ന സ്ഥലം?

Answer: ദക്ഷിണകാനറ

635. In which part of the Indian Constitution is the concept of welfare state included?

Answer: Directive principles of state policy

636. മുന്‍വിനയെച്ചത്തിനുദാഹരണം ഏത്?

Answer: പോയിക്കണ്ടു

637. Jayesh sold two watches for Rs. 999/- each gaining 10% on the one and losing 10% on the other. What is the total gain or loss percentage?

Answer: 1% loss

638. Crop failure is a common phenomenon in the Indian agricultural field because the farmers depend on water.

Answer: seasonal rains

639. അ എന്ന സ്ഥലത്തു നിന്നും അരവിന്ദന്‍ ആദ്യം കിഴക്കോട്ട് 1 കി.മീ. ഉം പിന്നീട ് വടക്കോട്ട് 1 /2 കി.മീ. ഉം അതിനു ശേഷം പടിഞ്ഞാറോട്ട ് 1 കി.മീ ഉം അവസാനം തെക്കോട്ട് 1 /2 കി.മീ. ഉം സഞ്ചരിച്ചാല്‍ അരവിന്ദന്‍ ഇപ്പോള്‍ അ യില്‍ നിന്നും എത്ര അകലെയാണുള്ളത ്

Answer: 0 കി.മീ

640. ലോകത്തിൽ ഏറ്റവും കുറച്ചു വരികളുള്ള ദേശീയ ഗാനം ഏത് രാജ്യത്തിനാണ്?

Answer: ജപ്പാൻ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.