Kerala PSC Repeated Questions 36

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 36 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
701. 12 പേനകൾ വാങ്ങുമ്പോൾ 2 പേനകൾ സൗജന്യമായി ലഭിച്ചാൽ കിഴിവ് ശതമാനം?

Answer: 15 3/4

702. അനുവദനീയമായ പ്ലാസ്റ്റിക് ക്യാരി ബാഗുകളുടെ കുറഞ്ഞ കനം

Answer: 50 മൈക്രോൺ

703. ഓറൽ പോളിയോ വാക്സിൻ കണ്ടുപിടിച്ചത്

Answer: ആൽബർട്ട് സാബിൻ

704. MSIL refers to

Answer: Micro Soft Intermediate Language

705. പടിഞ്ഞാറോട്ട് ഒഴുകുന്ന ഇന്ത്യയിലെ ഏറ്റവും വലിയ നദി?

Answer: നർമദ

706. ഉത്തരാഖണ്ഡിൽ കുംഭമേള നടക്കുന്ന സ്ഥലം?

Answer: ഹരിദ്വാർ

707. When​ ​price​ ​of​ ​a​ ​substitute​ ​of​ ​commodity​ ​‘x’falls.the​ ​demand​ ​for​ ​‘x’

Answer: Falls

708. Two numbers are in the ratio 2 : 3. If their L.C.M. is 48. what is sum of the numbers?

Answer: 40

709. Guinness World Record holder as World's oldest man - "Yisrael Kristal" aged 113 died in

Answer: Israel

710. The World Sports Journalist Day (WSJD) is observed on which date?

Answer: July 2

711. പാലക്കാട് മണി അയ്യര്‍ ഏതു സംഗീത ഉപകരണവുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിരിക്കുന്നു ?

Answer: മൃദംഗം

712. Who was the founder of Prathyaksha Raksha Daiva Sabha?

Answer: Poikayil Yohannan

713. Add a suitable preposition I have acquaintance ----- Karnatic Music

Answer: with

714. In a business letter, the recipient's address is typed on the __________.

Answer: Left side before salutation

715. Identify the correct spelling of those given below :

Answer: maneuver

716. താഴെ കൊടുത്തിരിക്കുന്ന വാക്കുകളില്‍ കൃത്തിന് ഉദാഹരണം

Answer: ദര്‍ശനം

717. She ..... tomorrow to attend the wedding(model verb)

Answer: will come

718. ഒരു വിദ്യാര്‍ത്ഥി വീട്ടില്‍ നിന്ന് കോളേജിലേക്ക് മണിക്കൂറില്‍ 4 km/hr വേഗതയില്‍ നടന്നാല്‍ സമയത്തിന് 5 മിനിട്ട് നേരത്തേ എത്തുന്നു. 3 km/hr വേഗതയില്‍ നടന്നാല്‍ സമയത്തിന് 5 മിനിട്ട് താമസിക്കും. എങ്കില്‍ വീട്ടില്‍ നിന്നും കോളേജിലേക്കുള്ള ദൂരം എന്ത്

Answer: 2km

719. ‘പതുക്കെയാവുക’ എന്നർത്ഥം വരുന്ന ശൈലി

Answer: താളത്തിലാവുക

720. Who has topped the Global Peace Index 2021?

Answer: Iceland

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.