PSC Questions and Answers in Malayalam 27

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 27 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
521. പൂർവ്വ-മധ്യ റെയിൽവേയുടെ ആസ്ഥാനം?

Answer: ഹാജിപൂർ

522. കേരളത്തിലെ ഏറ്റവും ചെറിയ വന്യജീവി സങ്കേതമായ മംഗളവനം ഏത് ജില്ലയിലാണ്

Answer: എറണാകുളം

523. The idiom 'swansong' means:

Answer: the last public performance of an artist or athlete

524. The battle of Plassy was fought in the year :

Answer: 1757

525. ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും ഉയരം കൂടിയ ഓഫീസ് കെട്ടിടം ?

Answer: തായ് പോയ്‌ 101

526. The founder of All Travancore Muslim Mahajanasabha?

Answer: Vakkom Muhammed Abdul Khadar Moulavi

527. National Sports day is observed on August 29th. It is the birth day of

Answer: Dhyanchand

528. Name the chess playing computer developed by IBM that defeated world champion Garry Kasparov :

Answer: Deep Blue

529. The average salary of a group of unskilled workers is Rs.20,000 and that of a group of skilled workers is Rs.30,000.If the combined salary is Rs.23,000.then what is the percentage of skilled workers?

Answer: 30%

530. What is the angle subtended by minute hand of a clock at its centre when it runs from 10.10 am to 10.30 am?

Answer: 1200

531. Who was the author of 'The Discovery of India'?

Answer: Jawaharlal Nehru

532. If the average marks of three batches of 55, 60 and 45 students respectively is 50, 55, 60, what is the average marks of all the students?

Answer: 54.68

533. The normal temperature of water under running of an engine is:

Answer: 700 to 900C

534. Where is Kerala coconut research station situated?

Answer: Kayamkulam

535. ശരിയായ പദം എടുത്തെഴുതുക?*

Answer: യശഃശരീരൻ

536. A large outdoor printed sign is a

Answer: Billboard

537. ഇ.എം.കോവൂര്‍ എന്ന തൂലികാനാമത്തില്‍ അറിയപ്പെടുന്നത്

Answer: മാത്യ ഐയ്പ്

538. Noun form of the verb 'complement'?

Answer: complement

539. ഒരു തീവണ്ടി 60കി.മീ. വേഗത്തിൽ ഓടുകയാണ്. ഇതിലെ ഒരു യാത്രക്കാരൻ സമാന്തര ട്രാക്കിൽ എതിരായി വരുന്ന മറ്റൊരു തീവണ്ടി തന്നെ 6 സെക്കൻഡിൽ മറികടക്കുന്നതായി കണ്ടു. എതിരായി വരുന്ന തീവണ്ടിയുടെ നീളം 120 മീറ്റർ ആണെന്നറിയാം. എങ്കിൽ അതിന്റെ വേഗം എത്രയാണ്?

Answer: 12കി.മീ./മണിക്കൂർ

540. കാലാവസ്ഥാ പ്രവചനം, സമുദ്രനിരീക്ഷണം എന്നിവയ്ക്കായി 2009-ൽ ഇന്ത്യ വിക്ഷേപിച്ച ഉപഗ്രഹം :

Answer: ഓഷ്യൻ സാറ്റ് II

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.