PSC Questions and Answers 2022 61

This page contains PSC Questions and Answers 2022 61 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1201. കേരളത്തിലെ ആദ്യ മുസ്ലിം പള്ളി

Answer: ചേരമാൻ ജുമാ മസ്ജിദ്

1202. ഇന്ത്യയിൽ വച്ചു കൊല്ലപ്പെട്ട ഏക വൈസ്രോയി

Answer: മായോ പ്രഭു

1203. മലയാളത്തിലെ ആദ്യ ശാസ്ത്ര ഗ്രന്ഥം

Answer: ലീലാതിലകം

1204. മലങ്കര പദ്ധതി സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന നദി

Answer: തൊടുപുഴയാറ്

1205. One of his two sons Reghu is the____________________

Answer: taller

1206. Which of the following word is correctly spelt?

Answer: separate

1207. The students as well as the teacher -----------reading

Answer: Are

1208. Who said "Man is born free but he is everywhere in chains"?

Answer: Rousseau

1209. സൈമൺ കമ്മീഷൻ ചെയർമാൻ?

Answer: ജോൺ സൈമൺ

1210. An instrument reads as Mr.X,I.O.U.rupees three thousand .It is signed by Y the instrument is:

Answer: None of these

1211. The total swept volume in all cylinders of an engine is called:

Answer: Cubic capacity

1212. The Perinad strike was led by

Answer: Ayyankali

1213. Which of the following refers to too much electricity and may cause a voltage surge?

Answer: Spike

1214. Qaumi Ekta Week also known as?

Answer: National Integration Week

1215. Who is the head of Lokpal search panel to select members of anti-corruption ombudsman Lokpal?

Answer: Ranjanna prakash Desai

1216. Which Travancore ruler prohibited Devadasi system in the Devaswam Temples ?

Answer: Sethu Lakshmi Bhai

1217. മഞ്ജുഷ എന്ന പദത്തിന്‍റെ അര്‍ത്ഥം?

Answer: പൂക്കൂട

1218. The indirect form of `Do you like comics?` She asked me is:

Answer: She asked me whether I liked comics

1219. Winner of 2018 Vallathol Award

Answer: M. Mukundan

1220. അരയുടെ അരയെ അര കൊണ്ട് ഹരിച്ചാൽ കിട്ടുന്ന സംഖ്യ ഏത് ?

Answer: ½

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.