Kerala PSC Question Bank in Malayalam 79

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 79 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1561. International Tribunal for the Law of the Seas is headquartered in_____

Answer: Germany

1562. 'മാർഗ്ഗദർശിയായ ഇംഗ്ലീഷുകാരൻ' എന്നറിയപ്പെടുന്നത് ആര്

Answer: റാൽഫ് ഫിച്ച്

1563. ചെറു ഭരണ ഘടന ' എന്നറിയപ്പെടുന്ന ഭരണഘടനാ ഭേദഗതി ?

Answer: 42

1564. തുടര്‍ച്ചയായ 4 സംഖ്യകളുടെ തുക 50 ആണ്. അവയിലെ ഏറ്റവും വലിയ സംഖ്യ ഏതാണ് ? *

Answer: 14

1565. Average height of 10 students in a class is 150 cm. A boy of height 160 cm left the class and a boy of height 148 cm is admitted. Then what is the average height of the students in the class now?

Answer: 148.8

1566. Any criminal activity that uses a computer either as an instrumentality, target or a means for perpetuating further crimes comes within the ambit of:

Answer: Cyber Crime

1567. He------know the right answer.

Answer: Doesn’t

1568. Godӳ particle is the pseudonym of ŅŅō

Answer: Higgs Boson

1569. The term phishing is

Answer: An attempt to obtain sensitive information from the computer system.

1570. 25x25=55, 49x49=77, 36x36=66 ആയാൽ 81x81 എത്ര ?

Answer: 99

1571. അക്ബറിന്‍റെ വളര്‍ത്തച്ഛന്‍, രാഷ്ട്രീയ ഗുരു, മാര്‍ഗദര്‍ശി എന്നിങ്ങനെ അറിയപ്പെടുന്നത്

Answer: ബൈറാംഖാന്‍

1572. Look at this series: 2, 6, 18, 54, ... What number should come next?

Answer: 162

1573. സദാചാരം` പിരിച്ചെഴുതുക

Answer: സത്+ആചാരം

1574. Who is the author of the book “Let's Talk On Air: Conversations with Radio Presenters"?

Answer: Rakesh Anand Bakshi

1575. വിഭക്തി പ്രത്യയം ഇല്ലാത്ത വിഭക്തി ? (LDC MLP 2003)

Answer: നിർദേശിക

1576. Who is the present Chief Election Commissioner followed by V.S.Sambath in January 2015?

Answer: Nasim Zaidi

1577. In which year Thumba Rocket launching station inaugurated?

Answer: 1963

1578. opposite of 'sharp'

Answer: blunt

1579. Rekha will have tea, __________?

Answer: won`t she

1580. The woman was attacked by a ___ of wolves.
a. swarms
b. group
c. pack
d. gang

Answer: pack

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.