PSC Questions and Answers 2022 69

This page contains PSC Questions and Answers 2022 69 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1361. 2017 ലോക റേഡിയോ ദിന (February 13)ത്തിൻറെ പ്രമേയം

Answer: Radio is You

1362. കേരളത്തിന്‍റെ വടക്കേ അറ്റത്തുളള ജില്ല ?

Answer: കാസര്‍കോട്

1363. Babu, .......... parents are both teachers, won first prize in the competition.

Answer: whose

1364. What is the 86th Amendment of the constitution of India ?

Answer: Right to education

1365. Who​ ​is​ ​the​ ​Government​ ​of​ ​West​ ​Bengal?

Answer: M.K.Narayana

1366. Which of the following produce antibodies in blood?

Answer: Lymphocyte

1367. .Which are the places to visit ----------italy?

Answer: in

1368. First Nokkukooli - free district in Kerala ?

Answer: Thiruvananthapuram

1369. ലോകത്തിന്റെ മേൽക്കൂര എന്നറിയപ്പെടുന്ന പർവ്വതനിര?

Answer: പാമീർ

1370. Right to clean environment is a:

Answer: Human right

1371. Name the author who was recently honoured with the Indian of the Year Award by Brands Academy.

Answer: Preeti Shenoy

1372. ഇന്ത്യയില്‍ സായുധ സേനകളുടെ സുപ്രീം കമാന്‍ഡര്‍?

Answer: രാഷ്ട്രപതി

1373. When was the Indian Air Force formed?

Answer: 1932

1374. The clock rate of a processor is measured in?

Answer: Megahertz or Gigahertz

1375. Cochin State Manual is the work of?

Answer: C. Achutha Menon

1376. Name the section at the top of the document used to place the name,page number etc.

Answer: Header

1377. മണ്ണെണ്ണയില്‍ സൂക്ഷിക്കുന്ന ലോഹം ?

Answer: സോഡിയം--- പൊട്ടാസ്യം

1378. TMC എന്നാൽ എന്ത്

Answer: തൗസൻഡ് മില്യൺ ക്യൂബിക് ഫീറ്റ് (വൻ തോതിൽ ജലം കൈകാര്യം ചെയ്യുന്നതിനുള്ള ഒരളവ് )

1379. The rate of simple interest per annum equivalent to 5% compound interest payable half yearly is:

Answer: 5.06%

1380. 271/3 x 82/3 x 125-2/3 x 16-1/2= __

Answer: 3/25

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.