Kerala PSC Sports Questions and Answers 5

This page contains Kerala PSC Sports Questions and Answers 5 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
81. ടെസ്റ്റ്‌ ക്രിക്കറ്റില്‍ സെഞ്ച്വറി നേടിയ ആദ്യ ഇന്ത്യാക്കാരന്‍ ?

Answer: ലാലാ അമര്‍നാഥ്

82. 20l6 ൽ ട്വന്റി ട്വന്റി ലോകകപ്പ് കിരീടം നേടിയ രാജ്യം

Answer: വെസ്റ്റ് ഇൻഡീസ്

83. 2017-ലെ കാഴ്ച പരിമിതരുടെ 20-20 ലോകകപ്പ് ക്രിക്കറ്റ് ജേതാക്കൾ

Answer: ഇന്ത്യ

84. American cup is associated with which sport

Answer: Sailing match race

85. ലോകത്തെ ഫുട്ബോള് മത്സരങ്ങളെ നിയന്ത്രിക്കുന്ന സംഘടന

Answer: ഫിഫ

86. ഇന്ത്യ ആദ്യമായി ലോകകപ്പ് ക്രിക്കറ്റ് ജേതാക്കളായ വർഷം

Answer: 1983

87. The term Net shot is associated with ––––––

Answer: Badminton

88. ഇന്ത്യന്‍ സ്പോര്‍ട്സിലെ ഗോള്‍ഡന്‍ഗേള്‍ എന്നറിയപ്പെടുന്നതാര് ?

Answer: P .T ഉഷ

89. ഭാരത രത്ന ലഭിക്കുന്ന ആദ്യ കായിക താരം ?

Answer: സച്ചിന്‍ തെണ്ടുല്‍ക്കര്‍

90. Who had won gold medal in the World Athletic Finals 2005?

Answer: AnjuBobi George

91. .First Indian to go to space:

Answer: Rakesh Sharma

92. The FIFA World Cup 2010 was won by:

Answer: Spain

93. The country against which Sachin Tendulkar scored his 50th test Century.

Answer: South Africa

94. സച്ചിൻ തെണ്ടുൽക്കർ അവസാനത്തെ ടെസ്റ്റു ക്ര ിക്കറ്റ ് മത്സരം കളിച്ചത് ഏത് രാജ്യത്തിനെതിരെയാണ്:

Answer: വെസ്റ്റിൻഡീസ്

95. JOHAN CRUYFF, WHO DIED RECENTLY, WAS A FOOTBALL LEGEND OF WHICH COUNTRY?

Answer: Netherlands

96. 2021 ഏപ്രിലിൽ അന്തരിച്ച ബൽബീർ സിംഗ് ജൂനിയർ ഏത് കായിക ഇനവുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിരിക്കുന്നു?

Answer: ഹോക്കി

97. 2021 ഒളിമ്പിക്സ് ഏത് രാജ്യത്ത് വെച്ചാണ് നടക്കുന്നത്

Answer: ജപ്പാൻ

98. പ്രഥമ ICC ലോക ടെസ്റ്റ് ചാമ്പ്യൻഷിപ്പ് ഫൈനൽ വേദി

Answer: സതാംപ്ടൺ

99. ടോകിയോ പാരാലിമ്പിക് 2021 ഉദ്ഘാടന ചടങ്ങിൽ ഇന്ത്യയുടെ പതാക വഹിക്കുന്നത്

Answer: മാരിയപ്പൻ തങ്കവേലു

100. Who has become highest run scorer female cricketer in all three formats ?

Answer: Mithali Raj

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.